|
Bir düdük yetti

Uzun bir aradan sonra Fenerbahçe'nin ayağı ve isabetli pasla oynadığı bir maçtı. Özellikle ilk 10-15 dakika bu seri pas organizasyonu sarı-lacivertlileri oyunda üstün duruma getirirken, Samsunspor daha çok Celil'in soldan bindirmeleri ile karşılık vermeye çalıştı.

Bu gidiş 20. dakikadaki o kritik ana kadar sürdü. Tribünden, 100 metre mesafeden ve çarprazdan gördüğümüz kadarıyla kesin penaltı ve kırmızı kart olan, ancak gerçekte bunlarla alakasız pozisyon Samsunspor'un çöküşü oldu.

Hadi biz o mesafeden yanıldık. Serdar Tatlı gibi küçük büyük takım tanımaz, titiz ve dürüstlüğüne herkesin inandığı bir hakem nasıl o penaltı ve kırmızı kartı verebildi anlaması güç. Aslında iyi başlayıp iyi de götürdüğü bir maçta böyle bir olay yaşaması Fenerbahçe için de talihsizlik. Al sana bir hafta boyunca devam edecek yeni bir şahibe tartışması!

Burada bir eleştiri de Nobre'ye... Kaleciyi geçmişsin, tek vuruşla gol yapabilecek durumdasın, ne diye kendini yere bırıkıp bütün tartışmalara neden oluyorsun? Rakiplerinin emeğine saygısızlık bir ayıbı, başka bir yanlışı da şu: Ya hakem pozisyonu doğru yorumlayıp penaltıyı vermese ne yapacaktı?

İlk 20 dakikası ortada oynanan karşılaşmanın kaleci Kerem'in atıldıktan sonraki bölümü için teknik taktik açısından yazılabilecek çok fazla birşey yok. Appiah ile gelen golle birlikte maç bitti. İlk yarının 2-0'la kapanmasını sağlayan ve ikinci yarı bir gol daha atan Tuncay, devrenin başında biraz daha ciddi oynasa fark daha erken gelebilirdi. Yanlız Samsunspor'un 10 kişi kaldıktan sonra bu kadar erken pes etmesi şaşırtıcıydı.

Dün Appiah'ın takıma dönmesiyle Daum, gereksiz arayışlardan vazgeçmiş ve normal düzene dönmüştü. Zaten 12. oyuncusu olmayan bir takım için bu çok önemli. Taşlar yerine oturup bir de hakem yardımı gelince Fenerbahçe'nin dün farklı kazanması oldukça kolay oldu.

18 yıl önce
Bir düdük yetti
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?
Nazlı seçmen günlerinde siyaset