|
Yükü taşıyamadı

F.Bahçe iki gün önce umulmadık biçimde puan kaybedince, zaten yeterince zor olan Malatya deplasmanı öncesi G.Saray'ın üstüne bir yük daha binmişti. Aslına bakılırsa sarı-kırmızılı takım, öteden beri kadro zaafiyeti ve parasızlık gibi değişik sorunlarla mücadele ediyor ve üstesinden geliyordu. Artık para pul edebiyatı yapmanın bir anlamı yok, çünkü bu arkadaşlar ceplerindeki sıkıntıyı sahaya hiç yansıtmadan bugünlere geldiler. Ancak bir talihsizlikleri daha var ki, takım Afrika Kupası ve cezalar nedeniyle önemli oyuncularından yoksun oynuyor. Saidou, Song ve Ayhan'ın olmayışı dün de skora etki eden çok ciddi bir sorun olarak orta yerdeydi.

Başta sözünü ettiğimiz F.Bahçe ile aradaki puan farkını 2'ye indirme fırsatının G.Saray'ın oyununa yansıyışı, biraz acelecilik, biraz da tedbirsizlik şeklinde oldu. Özellikle ilk yarıda Malatya kalesinde hayli etkili oldular ama aynı şekilde kendi kalelerinde de ciddi tehlikeler yaşadılar. Her ikisi de çok doğal ve her ikisinin nedeni de G.Saray'ın orta sahası... İliç, Hasan Şaş, Volkan ve Aydın'dan kurulu bir orta alan hücuma ne kadar olumlu katkı sağlarsa, savunmada da o kadar sıkıntıya yol açar. G.Saray'ın başarısı, orta sahasının bu iki özelliğinden hangisinin baskın çıkacağına bağlıydı. Zaten maçlarının çoğunda da böyle olmuyor mu?

Elbette Malatyaspor önemli bir rakip... Özellikle kendi evinde can yakacak silahlara sahip. Dün de bunu ilk yarıda zaman zaman, ikinci yarıda da çoğunlukla gösterdiler. Sadece yedikleri golden sonraki kısa bir bölümde bocalayıp sahalarında çakılı kaldılar. Toth'un golü ise onlara ihtiyaçları olan cesareti ve kazanma azmini getirdi.

Bu arada G.Saray için önemli bir sorun yaşandı. Takımı alıp hücuma taşıyan adam olan Hasan Şaş'ın sakatlanıp çıkması, G.Saray orta sahasının az önce dile getirdiğimiz hücuma katkı yönünü sınırladı. Ve ataklar daha çok doldur boşalt şekline döndü. Volkan ve İliç'in zaten sınırlı olan mücadele güçleri de ilerleyen dakikalarda iyice düşünce, oyun Malatyaspor'un kontrolüne geçti. Ev sahibi sarı-kırmızılılar, golü bulduktan sonraki 15-20 dakikalık dönemde yeni golleri çok rahat bulabilirdi.

G.Saray'da Hakan Şükür'ün oyuna alınması, takıma canlılık getirme düşüncesi açısından mantıklıydı. Ancak oyun ona uygun oynanmadı. G.Saray'ın Hakan'lı dönemde sadece bir tek kanat akını yapabildiğini onun da gol pozisyonu doğurduğunu belirtelim.

Dün akşam iki takımın da kazanabileceği bir oyun oynandı, en hakkaniyetli skor ortaya çıktı. G.Saray'ın veya herhangi bir takımın Malatya'da yenilmesi, hele hele berabere kalmasında yadırganacak bir şey yok. Sadece F.Bahçe'nin puan kaybettiği haftaya denk gelmesi bu beraberliğe kötü sonuç dedirtiyor o kadar.

18 yıl önce
Yükü taşıyamadı
Mülâhaza etmek
Siyasetçileri bürokratlara kurban etmek
Musallada bir sosyolog daha… Vehbi Başer’in ardından
Taşkent’in öbür yüzü
‘Korkuluk’…