|
Kazanmayı istedik

Dünya Şampiyonası''ndaki mücadelesine 9.''luk için devam eden Filenin Sultanları kendilerine yakışır bir oyundan sonra Almanya''yı 3-1 mağlup edince Amerika ile 9.''luk maçına çıkmayı başardı. Evet başardı diyorum çünkü ilk kez katıldığınız bir şampiyonada 9.olmak için bu kadar ter dökerek, bir üst derece önemlidir mantığını kavramak Türk voleybolunda bir başarıdır. Uzun zamandır katıldığımız turnuvalarda bize ters gelen Almanya''yı böylesine mağlup etmiş olmakta ayrıca önemliydi. Bu arada iki maç önce aynı şekilde bize hep problem yaratan Polonya''yı da mağlup etmiş olmak takıma Japonya dönüşü iyi bir moral kazandırdı.

Maçta ilk seti çok sayıda yapılan hatalarla kaybeden Sultanlar maçın önemini çok çabuk anladı, toparlandı ve adeta Almanya''ya ders verdi. Takım olarak iyi mücadele ettiğimiz maçta üç isim yıldızlatı. Pasör Elif, Neslihan ve Esra. Bahar''ın tırnuvanın başında sakatlanmasıyla formayı giyen Elif özellikle bu maçta çok iyi oynadı. Düzgün pasları, akıllı hücum organizasyonları ve konsantrasyonu hatasızdı. Esra gerek hücumda gerekse blokta gücünü gösterdi. Son topta defansta çıkardığı top için ayrı bir alkışta ona gitmeli. Neslihan klasını, kalitesini bu oyun için var olduğunu bir kez daha gösterdi. Onun için kelimeler yetmiyor. Maçın önemini anlayan bütün takım alkışın en büyüğünü haketti.

Bugün Amerika ile 9.''luk maçı oynayacağız. Dünya Şampiyonası''nın önemini izlediğiniz maçlarda sahada akıtılan teri ve takımların mücadelesini görünce çok daha iyi anlıyorsunuz. 9.''luk için bile iki önemli rakibi yenmeniz gerekiyor. Sanırım bu cümle herşeyi daha iyi açıklıyor.

Filenin Sultanları böyle oynarsa Dünya Voleybolunda iyi bir yeri olan Amerika''yı da yenmenin keyfini yaşarız.

17 yıl önce
Kazanmayı istedik
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir
Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi