|
Sultanlar nerede?

Voleybolda en büyük arenadayız. Japonya''da Dünya Şampiyonası''nda oynuyoruz. Ancak dün izlediğim maçta biz başka bir yerlerde oynuyor gibiydik. Spor''da sahadan galip ayrılmak kadar yenilerek ayrılmak da var. Ama Dünya Şampiyonası gibi bir platformda mücadele etmemek yok. Sultanlar nerede, onlara ne oldu? Merak ediyorum.

Onlar değil mi biz büyük takımız, her geçen maç daha iyi oynayacağız diye demeçler veren. Onlar değil mi biz önce kendi oyunumuza bakarız, rakibin ne yaptığı sonra gelir diyen.Yine onlar değil mi vazgeçmeyeceğiz diyen. Şimdi sormazlar mı bunlardan hangisini yapıyorsunuz diye.

Maçın başında oyuncuların yüzleri yakın plan ekrana geliyor. İtalyan oyuncular neşeli, biribiriyla ufak şakalaşmalar yaşıyor. Filenin Sultanları''ndan ekrana gelen bir kaç yüzde derin düşünce hemen göze çarpıyor. Suratlar dikkat çekecek derecede gülmüyor. Omuzlar düşük. Anlam veremediğim bir tedirginlik hakim. Rakip zaten bu noktada maça sizden daha iyi başlıyor. Ve biz klasik olarak maça iyi giremiyoruz.

İtalya hücumda çok etkili başladığı sette ard arda 3-0 ''lık seriler yakalıyor. Servis kaçırıyoruz. Plaseden top yemeye devam ediyoruz ve kesinlikle defans ya-pa-mı-yo-ruz. Bahar üst üste top öldüremeyen oyuncuya pas atmakta ısrar ediyor. Bir gayret 20-20''de setin dönüm noktasında rakibi yakalıyoruz. Tam sete yaklaştık diyoruz ki iki tane manşet hatası geliyor. Seti İtalyanlar''a buyurun diyerek veriyoruz. Set arasında neyse mücadeleye başladık diyoruz.

O da ne ? Diğer iki sette tanınmayacak kadar dağılan Filenin Sultanlar''ı sadece 17 ve 14 sayı alarak saç baş yolduruyorlar. İyi ki alınan her sayı gruptan çıkınca lazım olacak dedik. Mücadele etmeyerek, oyunu bırakmak lüksüne sahip olmaları ilginç tabii.

Son Dünya Şampiyonu İtalya Milli Takımında herkes bilinçli, herkes kazanmak arzusunda. Japonya''ya gelen bütün takımların amacı da bu değil mi? Son iki set sultanlara yakışmadı. Her ne kadar kulağımıza oyuncuların aldıkları harcırahlarla ilgili sorunları olduğu haberleri gelse de bunu çözmenin, halletmenin bir sürü yolu var.

Sırada Peru maçı var. Turnuvanın flaş takımı Sırbistan''a 3-2''lik maçta kafa tutan Peru bizimle oynayacağı maçta varını yoğunu ortaya koyacaktır. Alınacak bir mağlubiyet, grupta ilk dörde girme planlarımızı etkileyebilir. Sultanların gerçek kimliğine geri dönmesi şart.

٪d سنوات قبل
Sultanlar nerede?
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?
Nazlı seçmen günlerinde siyaset