|
Sultanlar ve konsantrasyon

Çok özel bir yerden bahsederken hani havası, suyu, ambiansı farklıdır deriz ya, işte Japonya''da başlayan Bayanlar Dünya Voleybol Şampiyonası''nı da diğer turnuvalardan ayırt eden özel bir büyüsü var. Bir çok takım son bir kaç yıldır bunun için çalışıyor. En az üç yıl öncesinden Japonya''da olmayı ve başarı elde etmeyi hedef koyan takımlar var. Ve her zaman Dünya Şampiyonaları süprizlerle başlayabilir. İlk gün evsahibi Japonya, Tayvan''a 3-1 yenilirken, Sırbistan''ın son Dünya Şampiyonu İtalya''yı 3-1 ardından dün Küba''yı aynı sonuçla 3-1 yenmesi ise bir diğer büyük süpriz oldu. Amerika''nın Kazakistan''ı zorla 3-2 mağlup etmesi ise her an her şeyin olabileceğinin sinyallerini verdi. Filenin Sultanları ilk gün turnuvanın en sert takımı Küba''ya 3-0 yenilirken zaman zaman maçta konsantrasyon problemi çekti. İlk kez katıldığımız Dünya Şampiyonası''nda Küba ile yaptığımız ilk maçın zor geçeceğini düşünmüştüm, nitekim öyle oldu. Ard arda verilen sayılar bir anda gerçek oyunumuzu durdurma noktasına getirdi. Maçtan kopma problemini de bu maçta yaşadık.

Dün ikinci maçımız da Mısır karşısında alınan 3-0''lık galibiyet yüzleri güldürdü. Aslında bu maçla ilgili yorum bile yapılamaz. Grubun en zayıf takımı karşısında diğer takımlar averajlarını yükseltmek için oynayacaklar. Az sayı vererek diğer tuırlar için çok önemli olacak puanları toplamaya çalışacaklar. Bu arada Bahar''ın yerine Elif, bir gün önce sakatlanan Özlem''in yerine de Eda ilk altı da sahadaydı. Seda''nın filedeki grafiği ise giderek yükseliyor. İki tane hatamız var ki maçta sürekli tekrar ediliyor. Birincisi anlamsızca kaçan servisler, diğeri ise bir adım önümüze düşen ve çıkarılamayan toplar. İkisininde ortak noktası ise konsantrasyon. Cuma günü üçüncü maçımızda rakip bir ay önce Dünya Grand-Prix elemelerinde grupta yendiğimiz ama bir üst turda yenildiğimiz İtlaya. Son Dünya Şampiyonu açılış maçında Sırbistan''a yenilmenin şokunu üzerinden çabuk atacaktır.

Sonuçta Şampiyonada her gün yeni bir başlangıç. Sultanlar iyi servis atacakları ve defansta direnecekleri bir maç oynarsa gülen taraf biz oluruz. Galibiyet için sadece mücadele ettiğimiz alıştığımız takım oyunumuz gerekiyor.

17 yıl önce
Sultanlar ve konsantrasyon
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı
Genişletilmiş teröristan projesi böyle çöktü
İsrail’le ticaret ve Deutsche Welle