|
Birkaç iyi adam
Slovenya maçına biraz tutuk başlayan Milli Takım, ilk dakikalarda yüreğimizi ağzımıza getirdi. Ama gördük ki, basketbolcularımız ikinci maça daha iyi hazırlanmıştı.

Top kaybını en aza indiren, gerginliklerini bir gün öncesinde bırakan Milliler, ilk periyodu önde kapattı.

İkinci periyotta İbrahim Kutluay faktörünün devreye girmesiyle ardarda sayılar kazanan Basketbol Milli Takımımız, bu anlarda artık Slovenya'yı iyice oyundan düşürdü. Kerem'in, oyunu ağırlaştırması ve bir türlü sayı bulamamasına antrenörden zamanında müdahale geldi. Ve İbrahim'in yardımına Harun yetişti.

Ancak Mirsad'ın yerine giren Mehmet Okur, bekleneni gösteremedi. Ribaundlarda başarılı olmamız da çok önemliydi bu periyodda.

İkinci periyodun son 1 dakikasına girerken belki de faul yapmaktan çekinen Milliler, Slovenya'nın fast-break'lerine engel olamadı. Türk Milli Takımı, aslında çok daha iyi ve disiplinli bir kadroya sahip gibi görünüyor. Burda en büyük eksik, oyunu yavaşlatmak ve skoru koruyamamak. Aynı sıkıntıları bir önceki galibiyetin ardından Aydın Örs de dile getirmişti.

İkinci devreye hatayı en aza indirmeyi hedefleyen bir Milli Takım çıkar diye düşünüyorduk. Yine aynı tutukluk vardı ikinci devrede de. Takım oyunundan uzak, sadece bireysel başarılarla oyunu dengede tutmaya çalışan Milliler, yaptıkları farkı koruyamadılar.

Fakat unutmamak lazım ki Slovenya oldukça iyi bir takım. Bu kadar hızlı oynayan ve skorer oyuncuların yeraldığı böyle bir takıma yenilmek pek de şaşırtıcı olmadı.

Sonuçta, resmi maçlarda Slovenya'yı bir kez daha yenemedik.
#Slovenya
#Milli Takım
#Mehmet Okur
#Mirsad
23 years ago
Birkaç iyi adam
Kimse alınmasın, dildir sürçer
Amerika, ne zaman bitireceğiz insanlarla savaşı?
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar