|
Çeyrek Final'in adı İbrahim
İspanya maçının Milliler için en zor maç olacağını düşünüyordum. Aslında basketbolseverlerin hemen hepsi de aynı fikirdeydi.

Fakat Millilerimiz bizi şaşırttılar, İspanya maçına hızlı, istekli ve isabetli şutlarla başladılar. Şampiyonanın en iddialı takımlarından İspanya, geride kalmayı hazmedemeyince 1. periyodda teknik fauller arka arkaya geldi.

Genellikle bu tarz zor maçlarda hakemlerin bizim oyuncuların lehine düdük çalmasına pek alışık değildik aslında. Ama hakem, Asım Pars'a yapılan hücum faulünün ardından İspanyol koça bile teknik faul çaldı. Morali bozulan İspanyol ekip, bu dakikadan sonra sinirinin kurbanı oldu.

Ankara seyircisinin desteği ve Athena Grubu'nun şarkıları ile coşan Milli Takım doğrudan çeyrek finale doğru koşuyordu. Bir ara farkı hayli açan Milliler, en büyük eksiği kademeye zamanında yerleşememek ve ribaunt alamamaktı.

İkinci periyodun 6. dakikasında fark 3 sayıya indiyse de Hidayet ve İbrahim'in üçlükleriyle İspanyollar'ı yine çıldırttık.

İkinci devrenin başlamasını uzun bir süre bekledik ASKİ Spor Salonu'nda. Her iki takım oyuncuları için oyundan düşürücü bir durumdu skorbordun bozulması.

Bu organizasyonun evsahibi olduğumuzu düşünürsek bir hayli sıkıntılı zaman geçirdik. Bu arada, ikinci yarıya Aydın Örs'ün kimi çıkaracağı düşünüyorduk. Oyuna başladığı ilk 5'i sahaya sürünce rahatladık.

Çünkü bu oyuncular çok iyi bir ritm yakalamıştı. Etkili drive'ler ve fast-break'lerle İbrahim Kutluay'ın asla kaçırmadığı üçlükler eklenince 3. periyod 70-55 geçildi.

Son periyodda İspanyollar'ın çok iyi oynamasından değil de, Milliler'in oyunu hatalı kurmalarından dolayı fark kapandı. Müthiş bir heyecan içinde geçen son periyod çok şükür Milliler'in galibiyetiyle sonuçlandı.

Çeyrek Final'e çıkarken İbrahim Kutluay geceye damgasını vuran basketbolcumuz oldu.
#İspanya
#Türkiye
#Milliler
23 yıl önce
Çeyrek Final'in adı İbrahim
Okuma Notları-1
Evvelbahar
Siz hiç “ayben”e para gönderdiniz mi?
Irak: Kurtların sessizliği…
Direniş meşrudur, tükür kardeşim