|
Süper Lig, süper taraftar
Birinci Lig'imiz süperliğe terfi etti etmesine de, Fenerbahçe'nin oyunu henüz yerinde saymaya devam ediyor. Bu sadece benim değil birçok Fenerlinin görüşüdür.

Henüz; daha kendine güvenen, baskısı-presi, savunması-hücumuyla, şöyle ayakları yere sağlam basan bir takımın eksikliği duyuluyor.

Glasgow Rangers maçının hemen öncesinde yazdığım bu yazıda; gönül isterdi ki; takıma güvenebileyim. Yani kazanmayı, fark atmayı geçtim; iyi oynayacaklarına "inanayım". İstanbulspor yenilgisinin hemen ardından internetteki soccerage.com sitesinde; Fenerbahçe Teknik Direktörü Denizli'nin takımını Rangers'dan sakladığı yazıyordu.

Şöyle yazmışlardı: "Denizli takımını ve kalecisini Rangers'dan sakladı. Rangers karanlıklarda rakibini izlemeye çalıştı. Fenerbahçe'nin teknik adamı Denizli, son derece başarılı bir taktikle oyuncularını oynarken oynatmadı."

Aslında yorum çok hoştu doğrusu. Bizim içimizi burkan ise, Fenerbahçe'nin zaten bütün sezon boyunca oyunu gevelediği maçları seyretmiş olmaktı.

Sonunda şampiyon oldular, kabul. Kendi sahalarında yenilmediler, kabul. Ama bir eksik olduğunu herkes hissediyor. Hatta Mustafa Denizli bile.

Tabi eksik futbolcu eksiği de değil. Bakıyorsunuz, gayet başarılı transferler, genç isimler, hırslı oyuncular. Eeee?

Taraftarın artık tek bir isteği var hocadan. Karşılarında kendine güvenen bir takım istiyorlar. Bu kadar basit. Öyle pasif oynayan, hakem hatalarının ardına saklanan, "takımı falancadan sakladık" yutturmacalarına sığınmayan. Umarım korktuğumuz başımıza gelmez. Yoksa alemin diline düşeriz; başlıkları görür gibiyim:

"Hoca, takımı Ankaragücü'ne sakladı"...

Galatasaray iyi ama?

Sen kalk dünya takımlarının en büyüklerini dize getir. Yenmedik takım bırakma. Avrupa kupalarını sil süpür. Yeni yönetim gelsin, "Kaybedersek n'ooolur" desin.

Yok yok, inanasım gelmiyor. Biz en çok Cimbom'un ruhunu sevmiştik. Hani hamasi söylemlere bayılanlar hep kullanır: "Ruh güzelliği önemlidir" diye.

Aynen öyle işte.

Fatih Terim'in yarattığı ruh, kaybolup gidiyor, hem Başkan Cansun'un, hem de Aziz Üstel'in dilinde. Koca Cimbom'un ruhu kalktı gitti Milan'da şifa dağıtıyor. Cimbom'un 18 Dev Adamı ise, kendi başlarına, Lucescu'ya rağmen, direniyor. Fatih korkusu ve etkisi bakalım ne kadar sürecek...
#Glasgow Rangers
#Fatih Terim
#Lucescu
#Fenerbahçe
#Mustafa Denizli
#Galatasaray
23 yıl önce
Süper Lig, süper taraftar
“Bir biz vardık cihanda bir de küffar”
Evvelbahar
Siz hiç “ayben”e para gönderdiniz mi?
Irak: Kurtların sessizliği…
Direniş meşrudur, tükür kardeşim