|
Anadolu Efes Avrupa"da F.Bahçe ligde tutulmuyor

THY Avrupa Ligi"nin en güçlü takımlarının korkulu rüyası olmaya devam eden Anadolu Efes hafta içinde CSKA Moskova"yı yenerek üst üste 7. galibiyetini alırken, bu maçtan 2 gün sonra çıktığı lig karşılaşmasında Antalya Büyükşehir Belediyesi"ni 96-72 yendi. Sakatlanan Vujacic"in yokluğunda sahne alan gençlerden Birkan Batuk 17 sayı, 8 ribaund ve 1 asistlik performans sergilerken, Doğuş Balbay da 13 sayı atarak takımına katkı yaptı.

Haftanın derbi maçında Beşiktaş sahasında F.Bahçe Ülker"e 78-70 yenildi. Sarı-lacivertliler böylece rakibini Şubat ayı için 3., bu sezon ise 4. kez mağlup etti. F.Bahçe Ülker Pianigiani ile yollarlını ayırırken, yerine gelen ve kulüpte yıllardır yardımcı antrenör olarak görev yapan Ertuğrul Erdoğan başantrenör sıfatıyla çıktığı ilk maçta derbi galibiyeti sevinci yaşadı. Erdoğan, savunmaya daha çok önem verdiğini Kaya ve Oğuz ikilisiyle maça başlayarak gösterdi. Bogdanovic ve Andersen yine skorer oyunlarını sergiledi. Çok iyi savunma yaparak galibiyete önemli bir katkı yapan Barış Ermiş de 10 sayı, 2 ribaunt, 3 asist ve 1 top çalma ile oynadı. Jerrells"i gönderdikten sonra yerine Minard"ı transfer eden Beşiktaş, ilk yarıda farklı şekilde geride kalırken, 2. yarıda Ewing ve Muratcan ikilisi topu boyalı alana indirince Vidmar devreye girdi ve fark eridi. Beşiktaş maçı kafa kafaya getirirken, son çeyrekte sakatlığını atlatan Ömer Onan F.Bahçe Ülker"e galibiyeti getirdi.

Videnov ile ayakta kalmaya çalışan Olin Edirne karşısında deplasman maçına çıkan G.Saray Medical Park, biraz sıkıntılı da olsa rakibini 69-59 yenerek zirveyi takibini sürdürdü. Sarı-kırmızılılarda yeni transfer Markoshvili 21 sayı ile sahanın yıldızıydı.

Mutlu, Solomon, Ali, Scales ve Prince gibi oyuncularla kaliteli bir kadrosu olan Mersin Büyükşehir Belediyesi, kendi sahasında Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi"ne 98-86 yenilerek kötü gidişini sürdürdü. Gaziantep ekibinde ise NBA patentli Dorsey 26, genç Mutlu ise 24 sayıyla takımı galibiyete getiren isimler oldu.

Sınırlı kadrosu mücadele eden Erdemirspor kendi sahasında puan cetvelinde alt sıralarda bulunan Hacettepe Üniversitesi"ne 71-69 yenildi.

Avrupa yorgunu iki takımın mücadelesinde Pınar Karşıyaka, TOFAŞ"ı 87-77 mağlup etti. İzmir ekibinde Aminu 20 sayı, 4 ribaunt, 1 asist ve 2 top çalmayla galibiyete katkı yaptı.

Bu sezonun flaş takımlarından Banvitspor, Orhun Ene ile ligde fırtına gibi esmeye devam ediyor. Bandırma ekibi deplasmanda TED Ankara Kolejliler"i 81-76 yenerek galibiyet serisini sürdürdü.

Hafta içinde Burak Bıyıktay ile yollarını ayıran Aliağa Petkim yeni koçu Hakan Demir ile çıktığı ilk maçta Türk Telekom gibi önemli ama bu sezon hayal kırıklığı yaşatan bir takımı 81-79 yenerek rahat bir nefes aldı.

KADINLARDA ÇEKİŞME TAM GAZ

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi"nde 20. hafta tamamlanırken Fenerbahçe liderliğini sürdürdü. Sarı-lacivertliler, Adana deplasmanında Ceyhan Belediyesi"ni 96-81 yenerek puanını 38"e yükseltti. Galatasaray da evinde ağırladığı Adana Botaş"ı 23 sayı farkla 73-50 yenerek 2. sıradaki yerini korudu. Mersin Büyükşehir Belediyesi ise evinde ağırladığı Kayseri KASKİ"yi 76-65 yenerek üst üste 11. maçını kazandı ve rakibiyle puanlarını eşitledi. Homend Antakya Belediyesi, deplasmanda Samsun Basketbol"u 67-49"luk skorla geçerek play-offlar için iddialı olduğunu gösterdi. Geçen hafta sahasında lider Fenerbahçe"yi deviren Tarsus Belediyesi, bu kez de TED Ankara Kolejliler karşısında rahat bir galibiyet aldı: 93-68. Canik Belediyesi de Balıkesir deplasmanında ligin dibine demir atan Edremit Belediyesi"ni 76-49"luk skorla geçti. İstanbul Üniversitesi BGD, geçen hafta derbide G.Saray"a mağlup olan Beşiktaş"ı 82-61 mağlup ederek geçerek rakibini üzdü.

11 yıl önce
Anadolu Efes Avrupa"da F.Bahçe ligde tutulmuyor
Ermenilerin önündeki tercihler ve AGOS...
Efendimiz’in (sav) Zekatı-1
Milyonlar milyarlar havada uçuşuyor
Sandık başına giderken…
Operadaki Hayalet’in “kehaneti” gerçekleşirse…