|
Beşiktaş, Avrupa"dan sonra ligde de avlandı

Beko Basketbol Ligi"nin lideri F.Bahçe Ülker evinde yılın flaş takımı Pınar Karıyaka"yı müthiş bir maç sonrası 78-76 yenmeyi başardı. Sarı-lacivertliler belki de eksik rakibinden bu direnci hiç tahmin etmemişti ama FIBA Eurochallenge"da Final Four isteyen ritmini bulmuş Pınar Karşıyaka dar rotasyonu ile son topa kadar inanılmaz savaştı. Banvit son periyottaki etkili oyunu ile Mersin Büyükşehir Belediyesi"ni deplasmanda 92-90 yendi. Bandırma ekibinde Davis attığı 24 sayı ile takımını galibiyete taşıyan isim olurken, Mersin"de Solomon-Ali Karadeniz ikilisinin toplam 49 sayısı yenilgiyi önleyemedi.

Avrupa ve ligde neredeyse 3 günde bir maç oynayan Anadolu Efes, hepsini de deplasmanda oynaması dikkat çekti. Lacivert-beyazlılar, Aliağa Petkim"i oldukça zorlandığı maçta 59-57 yendi. G.Saray Medical Park ise Erdemir"i 84-61"lik skorla rahat bir şekilde geçerek galibiyet serisini 7 maça çıkarttı. THY Avrupa Ligi"nde olduğu gibi ligde de sıkıntılı bir sezon geçiren Beşiktaş, Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi deplasmanından 76-66"lık yenilgiyle döndü. Türk Telekom, sahasında Tofaş"ı adeta ölüp-ölüp dirildiği maçın son 3 dakika içindeki etkili oyunuyla 76-70 yenerek düşme potasından uzaklaşmanın mutluluğunu yaşarken, rakibinin play-off hesaplarını da aksattı. TED Ankara Kolejliler, Hacettepe Üniversitesi"ni 92-85 yenerek play off umutlarını sürdürdü. Antalya Büyükşehir Belediyesi de Olin Edirne"ye 71-59 yenilerek kötü gidişini sürdürdü.

MERSİN DOLUDİZGİN

Kadınlar Ligi"nde ise hafta için maçları ilginç sonuçları da beraberinde getirdi. Son haftaların formda ekibi Mersin Büyükşehir Belediyesi"nin son kurbanı G.Saray oldu. Sarı-kırmızılı takımı 77-68 mağlup eden Mersin ekibi ligde üst üste 13. zaferine imza atmış oldu. Beşiktaş ise, Canik Belediyesi"ni 73-59 yenerek 3 haftalık yenilgi serisine son verdi ve rahat bir nefes aldı. Kayseri KASKİ"nin Avrupa maçı nedeniyle haftayı bay geçen F.Bahçe, yine de zirveki yerini korudu.

11 yıl önce
Beşiktaş, Avrupa"dan sonra ligde de avlandı
Haftanın ekonomik özeti ve beklentiler
Mülâhaza etmek
Siyasetçileri bürokratlara kurban etmek
Musallada bir sosyolog daha… Vehbi Başer’in ardından
Taşkent’in öbür yüzü