|
Beşiktaş, G.Saray"a yine diş geçiremedi

Beko Basketbol Ligi"nde 23. haftanın en önemli maçında geçen sezonun 4 kupalı takımı Beşiktaş yine bir derbide güle-medi. THY Avrupa Ligi Top 16 turunda Siena gibi güçlü bir takımı yenerek ilk galibiyeti almanın mutluluğunu yaşayan siyah-beyaz-lılar, ligde Galatasaray Medical Park"a 76-72 mağlup oldu. Geçen sezon 3 kupa kazandırarak veda ettiği eski takımına karşı çıkan Ergin Ataman, özellikle Serhat Çetin"i iyi kilitledi. Çekiş-meli geçen maçta sarı-kırmızılılara galibiyeti getiren isim ise eski bir Beşiktaşlı Carlos Arroyo oldu. Porto Rikolu oyuncu 17 sayıyla yıldızlaştı. Siena maçının kahramanı Tutku, ilaçlarla çıktığı maçta 15 sayı, 7 asistle tamamladı.

THY Avrupa Ligi"nde Beşiktaş gibi kötü sonuçlar alan F.Bahçe Ülker, sahasında Royal Halı Gaziantep Belediyesi"ni 95-59 yenerek liderliğini sürdürdü. Uros Tripkovic 17 sayı, 2 ribaund ve 1 asistle ilk kez göz doldurdu.

EFES"TEN RİBAUND REKORU

THY Avrupa Ligi"nde "Hayırlı bir yenilgi" alan Anadolu Efes, ligde tırmanışa geçen Erdemir"i adeta yürüyerek geçti. 78-46 galip ayrılan lacivert-beyazlılar"da Savano-vic 16 sayı, 3 ribaund ve 2 top çalmayla maçın kahramanı oldu. Maçın ilginç yanlarından biri de Anadolu Efes"in 54 ribaund ile bu senenin rekorunu kırmasıydı.

FIBA Challenge Kupası"nda Dörtlü Final-lere kalan Pınar Karşıyaka, lig sonuncusu Hacettepe Üniversi-tesi"ni kolay geçti: 83-69. İzmir ekibinde Thomas 17 sayı, 5 ribaund yıldızlaştı.

ALT SIRALAR YANGIN YERİ

Ligde artık öyle bir döneme girildi ki alt sıralardaki takımların oynadığı maçlar nefes-leri keserken, puan cetvelinin dibi ade-ta yangın yeri gibi. TED Kolejliler, evinde Aliağa Petkim"i 80-76 yenerek rahatladı. Nefeslerin tutulduğu maçta ise Mersin Belediye, Antalya Belediyesi"ni 1 sayı farkla 87-86 mağlup etmeyi başardı. Türk Telekom da Olin"i Edirne"de 67-63 devirerek kalma ümitlerini tazeledi.

Son haftaların flaş ekibi TOFAŞ, zirve takımlarını devirmeye devam ediyor. Bursa ekibi kendi sahasında Banvit"i özellikle 15 sayı, 5 ribaund, 3 asist, 3 top çalma ile oynayan Can"ın performansıyla devirdi. Maçtan sonra ise Banvit, İzzet"e yapılan faule çalınan teknik faulle 4 serbest atış ve topu yandan oyuna sokma hakkı kazandıkları, Simmons"un faul atış sırasını karıştırması nedeniyle atışlar iptal edilse de sonraki teknik faullerden kazanılan 2 sayının geçersiz sayılmasına itiraz etti.

MERSİN BELEDİYE SON SÜRAT

Kadınlar Basketbol Ligi"nde ise G.Saray, TED Ankara Kolejliler"i 87-47 yenerken, maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Kayseri KASKİ de deplasmanda Ceyhan Belediyesi"ni 88-79 yendi. Ancak Avrupa"da final kaybeden KASKİ ve F.Bahçe"nin oynadığı erteleme maçında sarı-lacivertliler, rakibini deplasmanda 71-63 yenerek liderliği tekrar eline aldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi"nin son kurbanı Canik Belediyesi oldu. Rakibini 87-61 devirerek üst üste 16. zaferine imza atan Güney ekibinde Zellous 20 sayı, 3 ribaund, 2 asistle öne çıktı. Antakya Belediye evinde Adana Botaş"ı 87-65 yenerken, Anderson 25 sayı ile takımını sırtladı. Küme düşen Samsun Basketbol, İstanbul Üniversitesi, Edremit Belediye ise Tarsus Belediye maçına çıkmadı ve 20-0 hükmen yenildiler.

11 yıl önce
Beşiktaş, G.Saray"a yine diş geçiremedi
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir
Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi