|
Lider Galatasaray MP savunmasıyla kazandı

Beko Basketbol Ligi"nde 25. hafta geride kalırken, Anadolu Efes"in THY Avrupa Ligi"ndeki maçı nedeniyle ertelenen Mersin Büyükşehir Belediyesi karşılaşması dışında tamamlanırken, Galatasaray Medical Park haf-tayı kayıpsız atlatarak zirvedeki yerini korudu.

Lider Galatasaray Medical Park, son haftalarda zirveye oynayan takımları yenen TOFAŞ"ı deplasman-da 66-52 mağlup ederek rahat bir galibiyet aldı. Çekişmeli geçen maçta sert savunmasıyla dikkat çeken sarı-kırmızılılar Gordon ve Ersin"in sakatlığını zaman zaman hissetti ancak Engin Atsür"ün 14 sayı, 1 ribaund ve 1 asistlik performansıyla galibiyete uzanmasını bildi.

Orhun Ene"nin başantrenörlüğünde göster-diği performansla dikkat çeken Banvit, deplasmanda Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediye"yi 83-73 yenerek zirve takibini sürdürdü.

Bandırma ekibinde bu sezonun flaş isimlerin-den Jose Mejia 16 sayı, 5 ribaund ve 2 asistle takımını sırtlayan isim oldu.

BARIŞ"TAN KARİYER REKORU

THY Avrupa Ligi"ni son sırada tamamlayan F.Bahçe Ülker, ligde ise alt sıraya demir atan Hacettepe Üniversitesi"ni sahasında zor da olsa 81-76 yenebildi. Hava atışı ile birlikte rakip potaya yüklenen Ankara ekibi rakibiyle başa baş mücadele sergiledi. Ancak son çeyrekte özellikle Barış Ermiş ve Kaya Peker"e engel olamayarak maçtan boynu bükük ayrıldı. F.Bahçe Ülker"de Ömer, Batiste, Anderson ve McCalebb sakatlıkları nedeniyle forma giymezken, zorlandığı anlarda devreye giren Barış Ermiş 27 sayı, 3 ribaund, 10 asist ve 3 top çalmayla kariyer rekoru kırdı. İspanya"da Real Madrid formasıyla sayı kralı olan ve Hacettepe"de 15 sayı ortalamasıyla oynayan Clay Tucker"in maçta 0 çekmesi de ilginçti!

KAF-KAF DÖRTLÜ FİNAL AŞKINA

FIBA Challenge Kupası"nda Dörtlü Final"e yükselerek ev sahipliği yapma fırsatı da yaka-layan Pınar Karşıyaka, ligde de üst sıralardaki mücadelesini sürdürüyor. Ufuk Sarıca idaresindeki İzmir ekibi alt sıralardan kurtulamayan Antalya Belediyesi"ni özel-likle ikinci yarıdaki oyunuyla farkı açarak 90-66 mağlup etmesini bildi. Pınar Karşıyaka"da Ümit Sonkol 14 sayı, 7 ribaund ve 1 asistle takımın en iyi oyuncusu olurken, görev alan 12 oyuncunun da sayı atması dikkatlerden kaçmadı. Ekonomik yönden sıkıntı çeken Antalya temsilcisinde oyuncular ne kadar özverili olsa da takım olarak İkinci Lig"e hazırlandıkları belli gibiydi.

Geçen sezonun 4 kupalı takımı Beşiktaş bu sezon ligde ve Avrupa"da istediği sonuçları alamamanın sıkıntısını yaşarken, kaliteli kadrosu olmasına rağmen bunu sonuçlara yansıtamayan Aliağa Petkim"i 79-66 mağlup etmeyi başardı. Beşiktaş"ta Gasper Vidmar 16 sayı ve 13 ribaund ile takımını sırtlayıp galibiyette en büyük paya sahip oldu. Aliağa Petkim"de ise Francis 15 sayı, 11 ribaund ile dobule-double yaptı.

DÜŞME HATTI YANGIN YERİ

Ligin alt sıralarındaki mücadele tüm hızıyla sürerken, TED Ankara Kolejliler sahasında Olin Edirne"yi 89-85 mağlup ederek rahat bir nefes aldı. Ankara ekibinde Jovo Stanojevic 30 sayı, 9 ribaund, 3 asist ve 1 top çalma ile maçın yıldızı olurken, Edirne temsilcisinde ise Parakhouski 19 sayı, Mehmet Yağmur da 18 sayı ile oynarken genç Berkay da 11 sayı, 2 ribaund ve 1 asistle göze battı.

Bu sezon inişli çıkışlı bir grafik çizen Erdemirspor sahasında son yılların en kötü sezonunu geçiren Türk Telekom"u 77-64 mağlup ede-rek Play-off umudunu sürdürdü. Son haftalarda form düşüklüğü gösteren Henderson 24 sayı, 5 ribaund, 3 asit ve 1 top çalma ile harika bir performans göstererek takımını galibiyeti getiren isim oldu. Sean Marshall 23 sayı, 6 ribaund ve 4 asistle kendisine destek oldu. Türk Telekom"da ise Drago Pasalic 18 sayı, 9 ribaund, Dee Brown 15 sayı, 2 ribaund ve 4 asist, Miha Zupan da 12 sayı, 8 ribaund ve 3 asistle mücadeleyi noktaladı.

11 yıl önce
Lider Galatasaray MP savunmasıyla kazandı
Şiir var gelsene!
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm
Seçim bitsin, önümüze bakalım!