|
Mutsuz sonlar yakışmıyor

Bunun adı tam anlamıyla Okyanusları geçip derede boğulmaktır. Bütün bir sezon boyunca çalış, çabala, uğraş. Ve son maçta, hatta son saniyede yıkıl. Bazıları "sporun en güzel tarafı budur" diyebilir ama mutsuz sonlar bize yakışmıyor.

2001"de ülkemizde düzenlenen Avrupa Basketbol Şampiyonası"nda 12 Dev Adam müthiş bir mücadele örneğiyle finale çıkmıştı. Finalde Sırbistan"a yenilerek Avrupa 2."si ol-muştuk. 2010 yılında bu kez Dünya Basketbol Şampiyonası düzenledik ve yine finale çıktık. Bu kez de dünya devi Amerika"ya boyun eğdik.

Çok uzak değil, daha 1,5 ay önce Kayseri KASKİ geçen yıl kaybettiği Kadınlar Avrupa Kupası"nı kendi sahasında tam kazanacak derken Rusya"nın Dinamo Moskova takımına son saniyelerde yediği basketle yenildi.

Kısa bir süre sonra da Fenerbahçe, Kadınlar Avrupa Ligi"nde tarihimizde ilk kez finale yükselme başarısı göstermesine rağmen Rusya"nın Ekaterinburg takımına yenilmenin mutsuzluğunu yaşadı. Takımlarımız final takımı oluyor ama kupa takımı olamıyor.

Daha bir kaç gün önce ekonomik krizin teslim aldığı Yunanistan"ın Olympiakos takımı karşısında büyük yatırımlar yaparak Final-Four"a gitme ümidiyle sahaya çıkan Anadolu Efes"in 15 sayıdan maçı vermesinin hüznünü yaşamıştık.

Son olarak da kulpunun bir ucundan tuttuğu Avrupa Challenge Kupası Pınar Karşıyaka"nın parmaklarının ucundan kayıp gitti. Ve ne ilginçtir yine bir Rus takımı kupayı kazandı.

Yunanistan"da Efes maçını çeviren faktör-lerin başında Olympiakos seyircisinin müthiş baskısı olmuştu. İzmir"de ise Karşıyaka tribünündeki kendini bilmezin birinin attığı su şişesi maçı durdurdu. Bu, farkı 17 sayıya çıkaran kırmızı-yeşillileri adeta frenlerken, rakibe nefes aldırdı. Her şeye rağmen bize bu heyecanı yaşatan antrenör Ufuk Sarıca ve Pınar Karşıyaka"yı tebrik ediyorum. Umarım bu hikayenin sonu gelecek yıl mutlu sonla biter.

Ve maalesef Anadolu Efes, F.Bahçe Ülker, Beşiktaş, G.Saray Medical Park, Banvit, Tofaş ve Pınar Karşıyaka ile çıktığımız Avrupa serüveni kupasız tamamladık.

Anadolu Efes ve Beşiktaş"tan sonra Avrupa kupası sayısını bir türlü üçleyemedik!

G.Saray Medical Park liderliği garantiledi

Ve gelelim liglerimize. Kadınlar Basketbol Ligi"nde Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki play-off final serisi büyük çekişmeye sahne olurken şampiyon çok yakında belli olacak.

Beko Basketbol Ligi"nde ise 29. hafta sonunda Galatasaray Medical Park normal sezonu lider tamamlamayı garantiledi. Sarı-kırmızılılar, lig sonuncusu Hacettepe Üniversitesi"ni 104-69 yenerken üst üste 16. galibiyetini aldı. G.Saray"da Ender Arslan 19 sayı, 5 asist, Cenk Akyol 19 sayı, 3 ribaund ve 3 asist, Carlos Arroyo 15 sayı, 2 ribaund ve 3 asist, Manuchar Markoishvili 15 sayı, 2 ribaund ve 1 asistle göz doldurdu. Hacettepe"de ise Ogün Sevinç 16 sayı, 3 ribaund, Hüseyin Beşok ise 11 sayı, 8 ribaund ve 2 asiste oynadı.

Liderin takipçisi Fenerbahçe Ülker ise sahasında çekişmeli geçen bir maçtan sonra Anadolu Efes"e 90-86 mağlup oldu. F.Bahçe"de Oğuz Savaş 20 sayı, 8 ribaund ve 2 asistle oynarken, Efes"te ise Dusko Savanovic 26 sayı, 7 ribaund ve 3 asistle maçın yıldızı oldu. Barac ve Farmar"ın sakat, Vujacic"in kadro dışı olduğu Efes Olympiakos ile oynanan 5 maçlık zorlu serinin ardından F.Bahçe karşısında diri göründü. Efes, 25. hafta erteleme maçını ise bugün 19.00"da deplasmanda Mersin Büyükşehir Belediye ile oynayacak.

Banvit, sahasında Antalya Büyükşehir Belediyesi"ni 96-67 yenerken, Sammy Meija 16 sayı, 4 ribaund, 4 asist, Kalin Lucas 16 sayı, 3 ribaund, 2 asistle maçı tamamladı. Antalya"da ise Vladimir Golubovic 26 sayı ve 16 ribaundla maçı tamamladı. İki kez uzatmaya giden maçta Beşiktaş, TED Ankara Kolejliler"i 110-105 yenerken, 30 sayı atan Serhat Çetin, galibiyetin mimarı oldu. Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi de sahasında Aliağa Petkim"i 84-70 yenerek play-off için önemli bir adım attı. Mersin Büyükşehir Belediyesi, Türk Telekom"u 89-81, Olin Edirne de Tofaş"ı 75-73 yenerek ligde kalma yolunda kritik galibiyet almanın mutluluğunu yaşadılar.

11 yıl önce
Mutsuz sonlar yakışmıyor
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?
Nazlı seçmen günlerinde siyaset