|
Potada zirveye Aslan pençesi!

Beko Basketbol Ligi"nin 26.haftasındaki derbi mücadelesinde Galatasaray Medical Park ezeli rakibi F.Bahçe Ülker"i 66-53"lük skorla mağlup ederek zirvedeki yerini korudu. Abdi İpekçi"de sarı-kırmızılıların cezası nedeniyle sadece kadın ve çocuk taraftarların izlediği mücadelede Galatasaray adına N"dong 14 sayı , 5 ribaund, 1 asist, Ender 12 sayı, 6 asist, Manuchar Markoishvili 11 sayı, 5 ribaund ve 1 asist, Carlos Arroyo 9 sayı, 8 ribaund ve 5 asist, Ersin Dağlı da 8 sayı, 12 ribaund ve 3 asistle maçı tamamladı. F.Bahçe Ülker"de ise Bo McCalebb 17 sayı, 7 ribaund ve 3 asist ile Andersen"in 11 sayı ve 2 ribaundluk performansı yetmedi. Galatasaray ribaundlarda ise rakibine 47-37 üstünlük sağladı. G.Saray"da Engin Atsür"ün sağ ayak aşil tendonunun kopması sonrası sezonu kapatması herkesi üzdü. Umarım en kısa sürede parkelere yeniden döner.

Telekom"dan Banvit sürprizi

Türk Telekom ile Banvit arasındaki maç ise adeta nefesleri kesti. Büyük heyecana sahne olan ve 68-68"lik eşitlik sonucu uzatmaya giden mücadeleyi ev sahibi Türk Telekom 81-76 kazanarak rahat bir nefes aldı. Savunmada dirençli oynayan ve çok önemli bir galibiyet alan Ankara ekibinde Dee Brown 20 sayı, 4 ribaund ve 6 asist, uzatma bölümünün yıldızı Miha Zupan ise 19 sayı 5 ribaund ve 2 asistle maçı tamam-ladı. Banvit"te ise Davis"in16, Bajramovic"in 15 ve Meija"nın 12 sayısı galibiyet için yeterli olmadı.

Aliağa Petkim"e konuk olan Pınar Karşıyaka, üçlüklerdeki başarılı performansıyla maçtan 80-75 ga-lip ayrıldı. Karşıyaka"da 8 üçlükten 4 isabet sağlayan Jon Diebler"in 18 sayı ile galibiyetin mimarları oldu. Aliağa"ya ise Chalmers 17 sayı, 3 ribaundu yetmedi.

Kritik galibiyetler haftası

Ligin 26. haftasında alt sıralardan kurtulma müca-delesi veren takımların kritik galibiyetler alması dikkat çekti. Alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Olin Edirne, deplasmanda Mersin Büyükşehir Belediyesi"ni 87-83 yenerek rahat bir nefes aldı. Olin Edirne"de Videnov 19 sayı, 4 riband ve 1 asist, Tapou-tos da 16 sayı ile karşılaşmayı tamamlarken, David Holston"un 24 sayı ve 5 ribaund ve 3 asisti Mersin için yeterli olmadı.

Düşme hattının en altlarında yer alan Antalya Belediyesi ise evinde ligin sürpriz ekiplerinden Tofaş"ı 73-68 yenerek önemli bir galibiyet aldı. Antalya"da Theodore 32 sayı, 4 ribaund ve 4 asistle yıldızlaşırken, Golubovic 13 sayı, 18 ribaund, Dion Carney de 18 sayı, 10 ribuand ile double-double yaptı. Bursa temsilcisinde ise Heytvelt 23 sayı, 14 ribaund ile double-double yaptı.

Ligin dibindeki Hacettepe Üniversitesi, Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi"ni çok zorlamasına rağmen 95-88 mağlup olmaktan kurtulamadı. Gaziantep temsilcisinde Richard Dorsey 16 sayı, 14 ribaund ile double-double yaparken, Andre Collins 21 sayı ile takımının en skorer ismi oldu. Ankara ekibin-de ise Polat Kaya 19 sayı 3 ribaund ve 4 asistle oynaması yetmedi.

TED Ankara Kolejliler ise deplasmanda Erdemir"i yabancı oyuncularının skorer oyunuyla 84-82 mağlup etmeyi başardı. TED"de Vanja Plisnic 16 sayı, 8 ribaund, 1 asist, 3 blok, Jovo Stanojevic 15 sayı, 5 ribaund, 3 asist, Kirk Samuel Penney 15 sayı, 5 riabund, 6 asist, Benjamin Michael Woodside 15 sayı, 6 ribaund, 6 asistle oynadı. Erdemir"in yıldızı Gerrod Dewayne Henderson 21 sayı, 5 riabund ve 5 asistle, Jure Balazic ise 20 sayı ve 8 ribaundla oynadı.

Tofaş-Banvit maçı tekrarlanacak

22 Mart"ta Bursa"da oynanan Tofaş"ın 80-73 kazandığı maçla ilgili olarak Banvit"in yaptığı itirazı kabul eden federasyon müsabakada, "Basketbol Oyun Kurallarına aykırı" bir uygulama olması sonucunda maçın tekrarına karar verdi. Banvit, 4. periyotta İzzet Türkyılmaz"a yapılan faule çalınan teknik faulle 4 serbest atış ve topu orta sahadan oyuna sokma hakkı kazandığı, Simmons"un atış sırasını karıştırması nedeniyle atışlar iptal edilse de sonraki teknik faullerde kazanılan 2 sayının geçersiz sayıldığı için federasyona itiraz etmişti.

Tofaş Başkanı Efe Aydan da Tahkim Kurulu"na başvuracaklarını belirtirken, söylediklerine biz tercüman oluyoruz:
Hatayı hakemler yaptıysa Tofaş"ın suçu ne? Neden maç kaldığı yerden devam etmiyor?
11 yıl önce
Potada zirveye Aslan pençesi!
Evvelbahar
Siz hiç “ayben”e para gönderdiniz mi?
Irak: Kurtların sessizliği…
Direniş meşrudur, tükür kardeşim
Columbia’da ‘Filistin’le Dayanışma Çadırları’