|
Kupa deduğun nedur?

Geçen hafta açıklanan CAS kararıyla camianın gündemine yine "kupa" düştü...

Birçok tarafsız futbolsever, Trabzonsporluların "bir teneke parçasını" neden bu kadar önemsediğini anlamıyor ve şöyle sesleniyor; "Bırakın artık şu kupa muhabbetini."

Peki, bıraksınlar...

Ama mesela yıllar sonra bir kulüp başkanı çıkıp " Birkaç manşetle kupayı korudum" demeyecek mi? Tıpkı yıllar önce " Bir taşla şampiyonluğu aldım" dediği gibi...

Yarın futbol federasyonu, Trabzonspor Avrupa"da hayati bir maç oynarken aynı gün ve aynı saate derbi maçı koymayacak mı? gündem değişsin diye...

Yarın bir hakem İstanbul"da oynanan bir maçın bitimine saniyeler kala, sahaya giren bir seyirciden dolayı maçı tatil edecek ve ev sahibi takım galip götürdüğü bir maçta hükmen mağlup ilan edilecek mi? Tıpkı birkaç sene önce Trabzonspor-Sivasspor maçında olduğu gibi... Ertesi gün gazeteler "Bu bir milat, Çok doğru karar..." gibi manşetler atacak mı?

İstanbul"da tribününün neredeyse tamamı sahaya girince "empati yapmak lazım, taraftarı anlamak lazım" deyip Trabzon"da olduğunda "tellere elektrik verilsin" denmeyecek mi?

Burak, Selçuk, Egemen gibi oyuncular Trabzon"da oynarken milli takıma çağrılmayınca her şey normal, İstanbul"da oynarken milli takımda ilk 11 çıkmayınca gök kubbe yere indirilmeyecek mi?

Memleketin en tarafsız bilinen spor yazarı bu oyuncular Trabzon"da iken " Trabzonspor"da yıldız yok sadece takım oyunu var" deyip oyuncular İstanbul"a gelince "Dünya çapında yıldız" demeyecek mi? Ardından sorulması da cabası; "Trabzonspor neden oyuncularını elinde tutamıyor?"

Trabzonspor Avrupa maçı oynarken televizyonlar skoru sol üst köşeye koyma lütfunda bulunacaklar mı yoksa bu "özel konum" sadece iki veya 3 takıma has olmaya devam edecek mi?

60 hafta bir avuç taraftar, "Cumartesi Anneleri" gibi, kimseye sövmeden, kırmadan, dökmeden, şike sürecinde olan bitene razı olmadığını ifade ederken, bu olay dünyanın başka yerinde olsa ballandıra ballandıra bize anlatacak olan bir şapkalı veya şapkasız romantik spor yazarı da dönüp "Yahu bu adamlar ne diyor?" diye bakacak mı?

Doğru ya da yanlış, haklı olduklarını düşündükleri konuda UEFA"ya mail atan BMN, Vira gibi taraftar grupları televizyon ekranlarından vatan haini ilan edilmeyecekler mi?

Bu liste uzun; tıpkı Trabzonspor"un kendi yaptığı yanlışlar listesi gibi... Demem o ki, bu düzen değişecekse evet Trabzonsporlular kupaya takılıp hata, hatta ayıp ediyor. Yok değişmeyecekse; "melese kupa değil" ağabeyler, "hala anlamadınız mı?"

11 yıl önce
Kupa deduğun nedur?
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir
Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi