|
Final heyecanı

Voleybolda Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası''nda Kupa için mücadele eden Vakıfbank Türk Telekom takımının başarısına tanıklık etmek için Doha''dayız. Şampiyonlar Ligi Şampiyonu unvanı ile Avrupa Kıtası''nı temsilen turnuvaya katılan ekibimiz grubunda Dominik Cumhuriyeti''nden Mirador ve Kenya''dan Prisons takımlarını adeta ezerek yenip yarı finale çıktı. Yarı finalde rakimiz diğer grubun ikincisi (B Grubu''nda ise Brezilya''nın Osasco Voleybol, Azerbaycan''dan Rabita Bakü ve Tayland''dan Chang takımı) Yarı finalin oynanacağı Aspire Dome Spor Salonu''na doğru yol alırken etrafı dikkatle inceliyoruz. Kızlarımızın maçını düşünürken aklımıza Brezilya, Rusya ve 2022 yılında ise Katar''da düzenlenecek futbolda Dünya Kupası geliyor.

Her yer yemyeşil

Hava sıcaklığı 35 derece. Klimasız bir yaşam düşünülemez. Basra Körfezi''yle çölün kucaklaştığı noktada duran Katar''ın başkenti Doha Arapça''da ''güzel çiçeklerin büyüdüğü ve büyük ağaçların sığınak olduğu yer'' anlamına geliyormuş. 1,7 milyon nüfusa sahip Katar 2022 Dünya Kupası için stadyum inşaatı projelerine başlamış bile. Yazın kavurucu sıcağında yapılacak organizasyonda oyuncuların ve izleyicilerin sıcak ve nemden en az etkilenmesi için çalışmalar yapılıyormuş. Küçük bir yüzölçüme (11.427 km2) sahip olan Katar''ın en geniş yeri 88 kilometre uzunluğundaymış. Doha''da Körfezin etrafındaki kordon palmiye ağaçlarıyla süslü, bu kadar kavurucu sıcak bir yerde bu kadar yeşil insanı etkiliyor. Doha''da yapılan inşaat projeleri sadece karayla sınırlı değil, denizde de tüm ihtişamıyla karşınıza çıkıyor. 4 milyon metrekare alanda yapılan yapay ada Pearl, denizin ortasında yeryüzü cenneti olarak insanı çekiyor. 2022 Dünya Kupası futbol maçlarının tamamının klimalı ortamlarda oynanması kaçınılmaz. Yaparlar mı yaparlar düşüncesine tereddütsüz kapılıyorsunuz.

Şiir gibi oynadılar

Sıcak çok sıcak endişemiz salonda ne yapacağımız konusuna geliyor ama ortam püfür püfür. Kızlarımız istekli, hırslı. Şiir gibi oynuyorlar. İzleyene voleybol ziyafeti yaşatıyorlar. İlk seti rahat geçiyoruz. (25-19) İkinci sette 8-6 önde iken Brezilya''ya 5-0''lık seri verilince geriye düşüyoruz. Glinka''nın etkili oyunuyla toparlanmamız fazla uzun sürmüyor. (25-21) Son sete iyi giriş yapıp rakip de savunmada aksayınca bu set de güle oynaya geçiyor. (25-19).

Müzesinde 1 Top Teams, 1 Challenge ve 1 de Avrupa Şampiyonlar Ligi Kupası olmak üzere toplam 3 Avrupa Kupası bulunduran VakıfBank Türk Telekom''un, Kulüpler Dünya Kupasını ülkemize kazandırması için yarın (bugün) yine salonda yanlarında olacağız. Sizler de ekran başında dualarınızı esirgemeyin.

12 yıl önce
Final heyecanı
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm
Seçim bitsin, önümüze bakalım!
Yerel seçime ramak kala: DEM, Yeniden Refah ve İYİ Parti