|
İnanmışlar bir kere!

Fenerbahçe Universal Şampiyonlar Ligi''nde artık tecrübeli bir ekip. 2 yıl önce ikincilik, geçen sene de üçüncülük ile tamamladığı Dörtlü Finale bu kez tecrübesinin yanı sıra güçlü ve oturmuş bir kadrosuyla geldi. Maçın oynandığı Haydar Aliyev Spor Salonu yaklaşık 8 bin kişilik. Nevruz tatili nedeniyle Bakü tatilde. Yine de gelen 2500 seyircinin tamamı bizi destekleyen Türk ve Azeri taraftarlar. Salona verilen Fenerbahçe marşı ve Tarkan şarkıları maç başlamadan kendimizi evimizde hissetmemize yetti. Fenerbahçe''ye müthiş bir destek vardı.

Avrupa''nın en iyi dört takımı ve rakip Rusya''nın en iyisi.Rus ekolü hakim. ABD''li bir oyuncu, diğerleri Rus. İki güçlü ekip ancak final tek maça bağlı. Onun için çok dikkatli oynayan aşırı konsantrasyona sahip oyuncuların, zaman zaman baskıya yenik düşüp hata yapmaları endişemizdi. İlk sette bunu yaşadık. 10-10 kadar başabaş oyun hatalar peş peşe gelince farkın açılmasına neden oldu. Rakibin en önemli silahı Gamova''nın müthiş oyunu Fenerbahçe''yi bir süre engelledi. 2.set bizim kontrolümüzde geçti. Kim, Fabian ve Eda''nın etkili smaçları oyunu bizim lehimize tuttu. 23-23''te Ze Roberto''dan Logan''a sevisi "rakip yarı alana at" talimatı tuttu ve iki hata seti bize getirdi. 3. Sette Rakibin en etkili silahı Gamova oyundan düşünce, rakip üzerinde baskımız arttı. Etkili oyunumuzla seti aldık. Son sette 10-9''dan itibaren farkı açmaya başladık. 20. sayıdan sonra kısa süren şanssızlıklara daha fazla izin vermeyen kızlarımız, adını finale yazdırdı. D.Kazan''ın hocası Gilyazutdinov''un seyirciden farkı yokken, Dünyanın en önemli voleybol antrenörlerinden biri olan Ze Roberto''nun kenardan müdahaleleri de ayrı bir seyir zevkiydi. Zaman zaman işler plana uygun gitmedi, kızlar panik yaşamadan kenardan müdahale geldi.

Final sevincini tribünlerle paylaşan Sarı Melekler yarın(Bugünkü) rakiplerini beklemeye başladı.Cannes "Dörtlü Final" grubundaki takımlar içerisinde Avrupa kupalarının en tecrübeli ismi. İki yıl önce ev sahipliği yaptığımız turnuvanın yarı finalinde Fenerbahçe, Cannes''ı yenmişti. Şimdi Kupa''yı Türkiye''ye getirmek için parkeye çıkıyoruz. Haydi hayırlısı.

٪d سنوات قبل
İnanmışlar bir kere!
Mülâhaza etmek
Siyasetçileri bürokratlara kurban etmek
Musallada bir sosyolog daha… Vehbi Başer’in ardından
Taşkent’in öbür yüzü
‘Korkuluk’…