|
Terim bizi bir gün öldürecek

Çekler karşısında ilk yarıda ne yaptığın bilmeyen bir milli takım ikinci yarıda ise rakibine futbol öğreten bir Türkiye vardı.

Çekler''e karşı kadromuz yine ofansif bir yapıda gözüktü. Terim''in dediği gibi takım halinde hem savunma hem hücum yapacaktık. Çekler, Portekiz karşısındaki kadrosundan sadece Milan Baros''un yerine Jan Koller değişikliği ile çıktı. Defansı ve orta sahası çok uyumlu olan olumlu toplar çıkaran, defans ve ön liberolarına kanatlardan da destek gelince her atakta top rahatlıkla Koller''e ulaştı. Bu oyuncu hem topu arkadaşlarına indirdi hem de kaleyi düşündü. Servet ve Emre Güngör kendilerinden uzun ve iri Koller karşısında güç durumlarda kaldı. Çekler bizim yapmak istediklerimizi yaptı. Önde bastılar, alan bırakmadılar, pas trafiğimizi kestiler. Kendi yarı alanımızdan çıkmakta zorlandığımız için pozisyon da üretemedik.

Rakip yarıalanda sadece Volkan aut atışını kullanırken çoğalabildik! İlk yarı boyunca bir türlü oyun kuramadık. Ne oynadığımız, ne yapmak istediğimiz belli değildi. Lider oyuncu eksikliğini iliklerimize kadar hissettik. Çekler futbolun gereklerini hem göze hem sonuca yansıtmasını bildi. Etkili sağ kanatlarındaki iki oyuncu Grygera ve Sionko Hakan''ın Baltasını dinlemeden o kanadı tem oto yoluna çevirdi. Golde yine bu bölgeden gelen ortada Koller''in mükemmel kafası sonucu geldi. Volkan atladı ama bir dakika önce kurtardığı pozisyon kadar şanslı değildi.

İkinci yarıya başlarken Terim''in ne yapacağını merakla bekledik. O tercihini ortayı daha işler hale getirmekten yana kullandı. Semih çıktı, Nihat yalnız kaldı. Sabri sağ kanada yerleşti. Tuncay içeri çekildi. Yani 4-5-1 veya 4-1-4-1 artık ne derseniz deyin.. İkinci yarı başladıktan beş dakika sonra Terim Mehmet Topal''ın yerine Kazım Kazım''ı sahaya sürüp tek ön liberoya döndü. Terim, İsviçre maçındaki gibi oyuna müdahale etti. Ama bu kez yağmur değişiklikten sonra başladı. Yerden ayağa oynayın talimatı alan millilerimiz değişikliklerle oyunda ağırlığını iyice hissettirdi. Sakatlık belası tam bu anlarda Emre Güngör''ü vurdu. Bu futbolcu sedyede dışarı alındı. Emre Aşık yerine hazırdı. Ama Çekler duran oyunu o kadar hızlı başlattı ki yardımcı tabelasını kaldıramadı bile. Sağdan Sionko''nun ortasında eksik kalan savunmamız Çekler''in etkisiz sol kanat adamı Plasil boş bıraktı. Terim''in oyuncu değişikliği için yardımcı hakemi gözleriyle, sözleriyle, elleriyle ve de mimikleriyle bir kaşık suda boğmak istemesi hırsımızın, pes etmediğimizin göstergesiydi. Arda''nın nefis golü seyircinin ateşlemesi Çekleri strese soktu. Çek hoca Karel Brückner kulübede saç baş yolmaya başladı. Avrupa''nın en iyi kalecesi Petr Cech topu elinden kaydırınca çok şey beklediğimiz Nihatımız işte gerçek Nihat dercesine önce beraberliği getirdi ardından nefis şutuyla şaşkın Çekleri evine gönderdi.

Terim İsviçre maçındaki gibi oyuna yine ikinci yarıda müdahale edip maçı çevirmesini bildi. Keşke maça müdahaleye gerek kalmadan böyle başlasaydık. Bir gün kalpten gideceğiz. İlk yarıda çektiğimiz sıkıntılar ikinci yarıdaki Türkiye kasırgasıyla uçup gitti. Volkan''ın gereksiz kırmızı kartı bizi uzatmalarda oldukça gerdi ama son düdük ohhh dedirtti. Bekle Viyana bu kez futbolumuzla çoşkumuzla geliyoruz.

16 yıl önce
Terim bizi bir gün öldürecek
İsmailağa buluşması
Nezahet, Zarafet ve Nezaket...
İmalat PMI, kredi kartı harcamaları ve Fed
Kim bu çılgın tüketiciler
Yıl 2030: Sokak köpekleri simülasyonu