|
Adana"da tenis

Türkiye genelinde tenis sporu birçok yerde yapılmakla birlikte, esas kalbi ise büyükşehirlerde atar. Spor Müdürüm Erhan Köknar bir gün beni odasına çağırdı, “Anadolu''da tenis adına neler oluyor. Git, gör ve araştır” dedi. Bu konuda araştırmalarımı yaparken, geçtiğimiz günlerde gazetem Yeni Şafak ve bir televizyon programı için Adana''ya gittim. İlk Anadolu tenisi haberimi yapmak Adana''ya kısmet oldu. Adana çok güzel bir şehir, insanlar örf ve adetlerine bağlı olarak yaşıyorlar.

İlk ziyaretim, Adana Tenis, Dağ ve Su Sporları Kulübüne, sonra Adana Atlıspor (Tenis) Kulübü Derneği ve Tenis Kaptanı Namık Güngören''i, ardından Aqualand tesislerinde yer alan Adana Azmi Akkoyun Tenis Akademisi''ni ziyaret ettim. Araştırmalarıma pilot kulüp olarak, 1969 yılında kurulan 12 korta sahip olan Adana Tenis, Dağ ve Su Sporları Kulübü''nden başladım. Kulüp, sanki İstanbul Büyükada''dan iskeleye (Ceyhan Barajına) doğru inen muhteşem bir manzara içinde bulunuyor. Öncelikle çok avantajlı olduklarını söyleyebilirim. Yılın 12 ayı yaz mevsimini yaşıyorlar ve antrenman programlarını buna göre yapıyorlar. Sadece 2 adet kapalı kortla kışı çıkarabiliyorlar. Kulüp Başkanlığını şehrin sevilen İş Adamlarından Hilal Aksöz yapıyor.

Hilal Bey kulübe kısa sürede büyük yatırımlar yaparak kulübü Büyükşehir kulüplerinin seviyesine getirmiş. İstanbul''dan tenisin büyük ustalarından Baş Antrenör Alirıza Toptaş''ı transfer ederek kadrolarını çok güçlendirmişler. Alt yapılarını, 18 antrenör ve 400 oyuncu ile güçlendirerek adeta üretim merkezi haline getirdiklerini gördüm. Milli sporculara ve şampiyonlara sahipler. ITF Future Uluslararası (Sinan Südaş) Tenis Turnuvasını düzenliyorlar. Antrenmanlar haftada 6 gün, günde 2 saat olarak ve günaşırı 1 saatlik kondisyon çalışmaları yapılıyor. Alt yapıdan şampiyon tenisçi İpek Soylu''yu Türk tenisine kazandırdılar. Kulübün amacı, Anadolu''da tenis sporunu yaymak, eğitimini vermek, sporcuların ahlakını geliştirerek sevgi ve dayanışmayı arttırarak Türk sporuna katkıda bulunmaktır. Ayrıca, Adana''da göreve başladığında devlet dairelerinde tebdili kıyafetlerle yaptığı denetimlerle şehir efsanesi haline gelen Vali İlhan Atış, Adana''da tenisin gelişmesi için kulüplerin en büyük destekçileri arasında yer alıyor.

Adanalıları tenis sporuna verdikleri destek ve değerlerden dolayı tebrik ediyoruz.

14 yıl önce
Adana"da tenis
Unutulmaz bir isim Vehbi Emre
Hocam biraz sosyoloji çalışsan
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm