|
Beden eğitiminde sağduyu kazandı

Ülkemizde, Milli Eğitim Bakanlığı''nın yolladığı genelge kararı ile beden eğitimi derslerinin sayısında azalma meydana gelmişti. Dünya geneline baktığımızda zaten yetersiz olan saatler daha da azaltılmıştı. Oysa hepimiz biliyoruz ki bu dersler sadece beden eğitimi değil, aynı zamanda sporcu yetişmesinde alt yapı kaynağının oluşmasında da bir etken.

Özel okullardan sonra birçok devlet okulunda ve belediye tesislerinde beden eğitimi dersinde tenis oynanıyor ve müsabakalar düzenleniyor. Bu demektir ki her kesimden vatandaşımızın çocuğu her türlü sporu yapacaktır. Hepsinden önemlisi sağlıklı bireylerin yetişmesinde göz ardı edilemeyecek bir çalışmadır. Özellikle günümüzde, bilim çağında bilinçli bir toplum yetişirken, vatandaşlarımızın hayat boyu spor yapmaları ve sevmelerinde beden eğitimi dersleri bulunmaz bir fırsattır. Bütün bunlar doğal olarak yazılı ve görsel basında gerek haber olarak, gerekse tartışma konusu olarak yer aldı. Bu konu hakkındaki önceki yazımı sağ olsunlar birçok kurum ve kişi kaynak olarak kullandı. Her zamanki gibi “Aklın yolu bir” sözü geçerli oldu.

İsteğimiz, ülkemizin ve vatandaşlarımızın sağlıklı nesiller olarak yetişmesi ve sporcular çıkarmasıdır. Halkımız adına bizi mutlu eden gelişme ise beden eğitiminde sağduyunun kazanmasıdır.

Konu ile ilgili olarak birçok yetkili makam aradı ve davet ederek yerinde uygulamalı bilgiler verdiler. Duyarlılığımız ve araştırmalarımız için teşekkür ettiler. Geçenlerde birde müjde verdiler. Beden eğitimi ders saatlerinin zorunlu seçmeli olarak 3''e çıkarıldığını söylediler. Konu ile ilgili ayrıntılı bilgiyi Milli Eğitim Bakanlığı resmi veb sayfasında basın açıklaması olarak kamuoyuna duyurdular.

Bütün bu gelişmeler ve düzenlemelerden dolayı bizi bizzat bilgilendirip ilgilenen Milli Eğitim Bakanlığı Özel Kalem ve Basın Müşavirliği müdürlüklerine ve özellikle Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nimet Çubukçu''ya ilgi ve alakalarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Türk halkı emin olmalı ki bu koltuk layıkıyla dolduruluyor.

٪d سنوات قبل
Beden eğitiminde sağduyu kazandı
Evvelbahar
Siz hiç “ayben”e para gönderdiniz mi?
Irak: Kurtların sessizliği…
Direniş meşrudur, tükür kardeşim
Columbia’da ‘Filistin’le Dayanışma Çadırları’