|
Bir terslik var

Ülke olarak İstanbul Cup''ı başarıyla sonuçlandırdık. Geçen yıl değişiklikler yapılarak, turnuva sayıları dünya genelinde azaltılmıştı. İstanbul Cup prestijli bir turnuva olduğu için takvimden çıkarılmadı ama yeri ve tarihi değiştirildi, toprak korttan, sert zemine çevrildi. İstanbul Cup dünyanın en önemli 55 turnuvasından birisidir. Bu yılda Vera Zvonareva, Aravane Rezaı ve Patty Schnyder gibi dünya yıldızları geldi ama erken elendiler. Şaşılacak bir durum yok, dünyanın en popüler oyuncusu Maria Saharapova''da İstanbul''da erken elenip gitimişti.

Fakat bazı terslikleri ve içimize sinmeyenleri Türk tenisi ve sporu adına mercek altına almalıyız. Turnuva bilet ücretlerinin makul bir seviyeye indirilmesi gerekiyor. Bir üniversite öğrencisi ya da dar gelirli vatandaşlarımızın da bu maçları canlı izleyebilmeleri sağlanmalıdır. Bırakınız öğrencileri gelir durumu iyi seviyede olanlar dahi bilet fiyatlarını pahalı bulmuşlardır.

Diğer bir konuda, bir gazeteci arkadaş fazla araştırmadan (Hayalet Cup) diye başlık atmış. Bu ülkemize gelen sporculara, seyircilere, turnuvaya her türlü emek verenlere haksızlıktır. Kaldı ki son 2 gün, özellikle final günü seyirci tribünleri doldurarak sınıfı geçmiştir. İyi oyuncuların hepsini aynı anda İstanbul''a getiremezsiniz. Oyuncu, bütçesine ve konumuna hangi turnuva uygunsa onu tercih edecektir. Eksiklikleri ve terslikleri göstermeliyiz, eleştirmeliyiz ama bu Hayalet Cup diyerek olmaz.

Diğer bir terslikte 4 yıl boyunca İstanbul Cup''a tüm enerjisini veren ve her türlü akıl almaz aktivitelerin (Boğaz Köprüsü, Kız kulesi, Haliç gösterileri v.s) mucidi gazeteci Cahit Yavuz''u (İstanbul Cup Medya Direktörü) göremedik, sadece TV yorumcusu olarak izleyebildik. Kurumlar kendi aralarında nöbet değişimi yapmış olabilir ama kurumlara yakışan çok başarılı geçen 4 yılın hatırına Yavuz''a bir teşekkür plaketi verilmesi ve duygularının alınmasıdır. Antrenörlerimizde sınıfta kaldı. Bir avuç değerli antrenörün dışında antrenörler yoktu. Oysa onlara ücretsiz izleme imkanı verilmişti. Ayaklarına kadar gelen profesyonel çalışmaları izleme fırsatını ellerinin tersi ile ittiler ama aslında ellerinin tersi ile ittikleri istikballeriydi.

İstanbul Cup''ın yeri ve tarihi değiştiği için doğal olarak eksiklikler oldu. Herkes eleştirisini yapmalı ve yol göstermelidir. Unutmayınız ki uluslararası organizasyonlar sadece kurumlara ve kişilere ait değildir. Bütün ülkeyi ilgilendiren bir tanıtım ve gelişmişlik göstergeleridir. Bu hafta oynanan Ted Open''ı hep beraber izlemek ve gözlemlerimizde buluşmak dileğiyle.

15 yıl önce
Bir terslik var
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı
Genişletilmiş teröristan projesi böyle çöktü
İsrail’le ticaret ve Deutsche Welle