|
Bu ayıp kimin

Türkiye Tenis Federasyonu seçimlerinden dolayı ertelemek zorunda kaldığımız çok önemli bir konu var. Türkiye''nin ev sahipliği yapacağı 2011-2013 WTA (Championships) Sezon sonu şampiyonası sıkıntılı günler yaşıyor.

Geçen yıl imzalanan, dünyanın en iyi 8 bayan tenisçinin katıldığı muhteşem bir spor organizasyonunu anlaşma gereği 3 yıl için 42 milyon dolar, ilk yılı içinse devlet garantili olarak 14 milyon dolar ödeme garantisiyle aldık. Televizyon dünyasında bu yayınların saniyesi için binlerce dolar ödeniyor. Üstelikte Londra ve Abu Dabi gibi adayları geride bırakarak bunu başarmıştık. Peki, bu başarı tesadüfen mi geldi. Tabii ki hayır, bu başarı öncelikle Uluslararası Organizasyonlar Baş Koordinatörü Mehmet Atalay, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç ve PTT Genel Müdürü Osman Tural''ın özel gayretleri sonucu gelmiştir. Devlet adamlarımız ve Federasyon her türlü maddi ve manevi desteği sınırsız olarak verdiler. Bakanlık ve yerel yönetimlerle birlikte hareket ederek, Sezon sonu şampiyonası için Türkiye''ye yakışacak büyük bir kort projesine hızla hazırlanıyorlar. Bu kadar büyük çaplı devlet destekli organizasyonun önemini kavrayamayanlar, tam tersi bir davranış sergilediler.

Geçen yıl dünya yıldız ve şampiyon oyuncularından Elena Dementıeva''ya hak ettiği 160 bin dolarlık ödülü ödemediler. İstanbul hayranı bir dünya yıldızını ne hale getirdiler. Sabırla parasının ödenmesini bekleyen Dementıeva çareyi gerekli mercilere şikayetlerde buldu. Yaptığı ataklar ve gelen baskılar sebebiyle bir ay önce parasını ödediler.

Kuşkusuz devlet adamlarımız ve Tenis federasyonu durumu çok iyi toparladı ve bu ayıbı yapanların hatasını hemen düzelttiler. Fakat Garanti Koza''daki bir avuç insanın yaptığı bu ayıp neye yaradı, bir çuval inciri berbat ettiler. Türkiye aleyhine kulis yapanlara müthiş bir koz verdiler. Uluslararası spor camiasında prestijimizi sarstılar. Bu işgüzarlık kimin eseriyse çıkıp hesap vermelidir. Kimsenin yurt dışında Türkiye''yi küçük düşürme hakkı yoktur.

Bu konuda Garanti Koza''nın Başkanı ve İstanbul Cup''ın isim sahibi iş adamı Şükrü İlkel kendini yanıltanlardan hesap sormalı ve tüm Türkiye''ye açıklama yapmalıdır. Aynı zamanda devlet adamlarımız ve Tenis Federasyonu bunun peşini bırakmamalı ve hesap sormalıdırlar.

14 yıl önce
Bu ayıp kimin
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı
Genişletilmiş teröristan projesi böyle çöktü
İsrail’le ticaret ve Deutsche Welle