|
Gençler fırtına gibi

Son yıllarda tenisçilerimiz artık kortlarda rakiplerine kök söktürüyorlar. Genç tenisçilerimizden Başak Eraydın, Gökhan Dönmez Akademi''nin düzenlediği Hotel Kaya Belek Riu''da yapılan ITF Junior Grade 5 turnuvası GD Cup''ta büyük bir başarı elde etti. Başak çiftlerde de kupayı kazanarak çifte başarıya imzasını attı. İlk kez Fed Cup Milli Takımı''na seçilen Eraydın, finalde İtalyan Marchetti''yi 6/3, 2/6, 6/3 yendi. Başak, çiftler finalinde İpek Birol ile Rus Ayzatulina ve Letonyalı Straume''yi 6/2, 6/4 yendiler. Böylelikle bir Türk kızı şampiyonluğu kimseye bırakmadı.

Erkekler finalinde Cahit Kapukıran, Alman Oscar Otte''ye 6/1, 6/3 yenilerek birinciliği kaçırdı ama ikinci olarak ülkemizi gururlandırdı. Cahit, şubat ayı sonunda Cezayir''de oynadığı ITF Junior turnuvasında ülkemizi başarı ile temsil etmiş ve ikinci olarak yurda dönmüştü. Çift erkeklerde, 4 Türk gencinin paylaştığı finalde Can Çetinel/Alp Gölcüklü ikilisi, Durukan Durmuş/Cahit Kapukıran''ı 7/5, 6/3 yenerek şampiyon oldular. Yine genç raketlerimizden Melis Sezer, Asya turunda çıktığı dördüncü turnuvada tekler çeyrek finaline yükselmeyi başardı. Fakat turnuvanın 1 numaralı seri başına elenerek daha ileriye gidemedi. Bir aydır Asya kıtasında çeşitli turnuvalara katılan Melis Sezer, yılın ilk çeyrek finalini Japonya''daki Dunlop Junior Tenis şampiyonasında buldu. Sezer, Britanyalı Jessica Ren''i 6/4, 7/5 yenip adını çeyrek finale yazdırdı, ancak 1 numaralı seri başı Japon Sachie Ishizu''ya yenilerek turnuvaya veda etmişti. Uluslararası turnuvalarda gördüğümüz kadarıyla gençlerimiz fırtına gibi geliyor. Hepside gelecek vat ediyorlar.

Dünya tenisinde teklerde 18, çiftlerde 31, karışık çiftlerde ise 10 kez Grand Slam şampiyonu olan 53 yaşındaki efsane bayan tenisçi Martina Navratilova, yaptırdığı rutin mamografi testi sonrasında, sol memesinde kanserli dokuya rastlandığını söyledi. Sevindirici olan ise Navratilova''nın mayıs ayında 6 hafta radyoterapi tedavisi göreceği ve hastalığını yenme şansının yüksek olduğu belirtildi.

Dünya aktif tenis arenasında ise Miami Masters tenis turnuvasında final maçında Tomas Berdych ve Andy Roddick karşı karşıya geldi ve gülen taraf Roddick oldu. En son 2006 yılında Cincinnati''de şampiyon olan Roddick, 4 yıldan beri Grand Slam ve Master Serileri''nde hiç şampiyon olamamıştı. Bu yıl Miami''de Tomas Berdych''i 7/5 6/4 yenerek şampiyonluk hasretine son verdi.

Bayanlarda, Miami Masters tenis turnuvası final karşılaşmasında Venus Williams''ı 6/2 6/1 yenen Kim Clijsters şampiyon oldu. Bu yıl ikinci, kariyerinde 37''inci WTA birinciliğini tescil etti.

14 yıl önce
Gençler fırtına gibi
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm
Seçim bitsin, önümüze bakalım!
Yerel seçime ramak kala: DEM, Yeniden Refah ve İYİ Parti