|
İstanbul Cup"ta final

Uluslararası "Sony Ericsson WTA İstanbul Cup 2009" Tenis Turnuvası''nın son gününde bugün Enka Arena''da final maçları oynanıyor. Yazılı ve görsel medyanın sürekli takip ettiği organizasyon, özellikle gazetem Yeni Şafak tarafından hergün sizlere turnuvadan bilgiler ve görüntüler eşliğinde sunuldu. İstanbul Cup Türk tenisinde büyük bir patlama yapmıştır. Bugünlerde nereye gitsek, vatandaş bize oyuncularla ilgili bilgiler soruyor. Bazen isimler yanlışta telafuz edilse de, anlıyorum ki oyuncular ve İstanbul Cup takip ediliyor. Üstelikte yazın ortasındayız, birçok insan tatilde yada yollarda, buna rağmen büyük bir ilgi olması Türk tenisi ve Türk sporu adına ümit verici.

İstanbul Cup''ta ana tabloda üç önemli oyuncumuz Çağla Büyükakçay, Pemra Özgen ve İpek Şenoğlu bulunuyordu. Pemra ana tabloda ikinci tura çıkarak çok büyük bir başarıya imza attı. Dünya klasmanında 20 numarada bulunan rakibini ilk sette alt etmeyi başardı ama tecrübeli rakibi karşısında başarısını sürdüremedi. İpek ise partneri ile çok iyi başaldı ama o da bu başarının sonunu getiremedi. Gerçi İstanbul Cup''ta çok tecrübeli ve sağlam kariyerlere sahip oyuncaların arasında yarı finale kalmak da büyük bir başarıdır. Her iki oyuncumuz da çeyrek ya da yarı finallere kadar gelebiliyorlar ama genel olarak orada kalıyorlar. Bunun bir sebebi henüz onlar kadar tecrübeli olmamaları ama onlar kadar çok iyi oynuyorlar. Özellikle Pemra bunu dünyanın 20 numarası ile oynarken bize gösterdi. Oyuncularımız dünya yıldızları ile mücadele edebiliyor, onlardan set hatta maç alabiliyorlar. Ama gördüğümüz bir gerçekte tam karşımızda duruyor. Oyuncularımız mental olarak yani psikolojik olarak çok gerideler. Bu konuda acilen bir şeyler yapılmalı, oyuncularımızın en önemli eksiği bu konudur. Detaylı araştırıp çözdüğümüz gün, çok daha büyük başarıları gördüğümüz gün olacaktır.

İstanbul Cup 2009 Enka Arena gözlemlerimiz turnuva sonrasında da Türk tenisi açısından devam edecek. Bugün finalleri oynanan organizasyon ülkemiz açısından gurur verici, ulus olarak bu tür büyük organizasyonlardan yüzümüzün akı ile çıkıyoruz. İstanbul Cup''ın başarılı geçmesi için her türlü desteklerini sunan Başbakanlık spordan sorumlu uluslararası başdanışmanı Mehmet Atalay''a Türk tenisi adına teşekkür ediyoruz.

15 yıl önce
İstanbul Cup"ta final
yahya kemal’in gözüyle tevfik fikret
Biden cephesinde yeni bir şey yok…
Sıklet merkezi Türkiye ve ekonomi güvenliği
Seçimi bırak sahaya odaklan
İsrail yalnızlaşırken Starbucks’ın açıklayamadığı gerçek