|
Merhaba ve İstanbul Cup

Bugün mutlu ve gurur verici bir gün, uzun yıllar çeşitli dergilerde röportajlar, yazılar kaleme alarak ve televizyonda tenis programları yaparak Türk tenisine katkıda bulunmaya çalışıyorum. Bugünden itibaren Yeni Şafak ailesinde Türk tenisi için çalışmalarıma devam edeceğim, herkese merhaba ve saygılarımla.

İstanbul Cup başladığı ilk günden bu yana yoğun bir ilgiyle karşı karşıya, turnuvanın dikkat çeken ilk gösteri maçı Venüs Williams''la ve İpek Şenoğlu Boğaziçi Köprüsü''nde iki kıta arasında oynanan ilk tenis maçı olarak dünya spor tarihinde yerini almıştı. İstanbul Cup diğer yıllara göre seyirci doluluk oranı çok fazla arttı. Kuşkusuz bunda önceki yıllar gelen Maria Sharapova''nın büyük bir rolü oldu ve turnuvanın marka imajını arttırmıştı. İstanbul Cup her yıl yıldız oyuncuların Türkiye''ye gelmesi tenis sporunun tanınırlığı ve oynayan sayısın artmasında büyük bir patlama yaptı.

Uluslararası "Sony Ericsson WTA İstanbul Cup" tenis turnuvası organizasyonu sadece tenisçilere ait olmaktan çıktı ve bu organizasyon bütün ülkenin oldu. Geçen hafta katıldığım İstanbul Cup toplantısında gördüm ki ekip çok iyi hazırlanıyor. Genel Müdür Coşkun Erginer ve sağ kolu Erhan Baykal 25 kişilik bir beyin takımı gece gündüz çalışıyor. Türk tenisi ve turizm alanında dünya medyasına milyonlarca dolarla yapılacak reklamın spor gücüyle yapılması ve bu yüzden ülke ekonomisine katkıları hiçte küçümsenemez. Ülkemizi ve insanımızın modern yüzünü dış dünyaya tanıtacak akıllıca düşünülmüş dev bir organizasyon. Turnuvanın bugünlere gelmesini sağlayan Garanti Koza Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü İlkel''e teşekkürler.

Bu yıl beşincisi düzenlenen İstanbul Cup önceki yıllara göre daha yerleşik ve şehir merkezine yakın bir konumda, bu yüzden tenisseverlerin ulaşımı ve tribünlerde yer alması daha kolay olacaktır. Türkiye Tenis Federasyonu''nun resmi turnuvası olarak 25 Temmuz / 2 Ağustos tarihlerinde organize edilecek Sony Ericsson WTA Tour İstanbul Cup 2009 dünyanın en önemli oyuncularını İstinye Enka Arena''da ağırlayacak. Dünyanın en iyi 100 tenisçisinden 22''si İstanbul''da raket sallayacak.

Garanti Koza Ana sponsorluğunda bugünlere gelen Sony Ericsson WTA İstanbul Cup Uluslararası Bayanlar Tenis Turnuvası bugün yapılacak ön eleme müsabakalarıyla başlıyor. Bu yıl yenilenen tesiste uluslararası standartlarda aydınlatma olduğundan gece maçları da izlenebilecek. Türk tenisi için hayırlı olsun.

15 yıl önce
Merhaba ve İstanbul Cup
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?
Nazlı seçmen günlerinde siyaset