|
Tenisin patronu Uluç

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanlığı''na Ayda Uluç seçildi, teniste ilk kadın başkanı olma unvanını da elde etti. Başkan Ayda Uluç yüksek katılımlı kongrede rakibi Güven Olgar karşısında, delegelerin 121 oyunu alarak çekişmeli geçen bir seçim sonucu 9 oy farkla seçimin galibi oldu. Ayda Uluç 1954''te Zonguldak''ta dünyaya geldi. İlköğretimini Ankara''da, Lise ve üniversite eğitimini Amerika''da tamamladı. Washington D.C''de American University İletişim bölümünden mezun oldu. 1985 yılından itibaren kulüp yönetimlerinde görev aldı. 1997 yılından itibaren başarılı ve istikrarlı bir şekilde Türkiye Tenis Federasyonu Yönetim Kurulu Uluslararası İlişkiler Sorumlusu görevinde bulundu. 2005 yılında 49 ülkenin katıldığı Avrupa Tenis Birliği Genel Kurulu''nda çok önemli bir göreve seçilerek, gençlerden sorumlu yönetim kurulu üyesi oldu. Yönetimde bulunan 9 üye arasında başkanlık unvanı bulunmayan tek üye olan Uluç, başkan seçilerek bu eksiğini de kapattı.

Uluç, BM kalkınma projelerinde de görev aldı. Tenis kariyerine genç takımlarda ve ABD üniversite takımlarında devam etti ve 35 yıldır tenis oynuyor. Avrupa Tenis Birliğinin düzenlediği, 2011 WTA (Türkiye''de yapılacak Championship) Sezon Sonu Şampiyonası''na büyük bir kort projesi ile hazırlanıyor. Bakanlık ve yerel yönetimlerle görüşmeler yapılıyor. Ülkenin her yerinde “Oyna ve Oyunda Kal” projesini sürdürüyor. Altyapıya büyük önem veriyor. Üst yaş gruplarında PRO20 (Parıldayan Rüya Oyuncular) projesini geliştiriyor.

Uluslararası turnuva oynayan oyunculara maddi ve manevi destekleri devam edecek. Tenis TIR''ı hazırlayıp bütün ülkeyi dolaşarak gittiği her ilde tenis öğretisini şenlik havasında sürdürecekler. Türk tenisi bu projelerle kalkındırılır. Tenisin kesinlikle zengin sporu olmadığını, bu konuda büyük yanılgı olduğunu ve bunu kendi döneminde herkese ispat edeceğinin altını çiziyor. Koyu bir F.Bahçeli taraftarı olan Uluç, sarı-lacivetli takımın maçlarını da hiç kaçırmıyor.

Uluç''un ekibinde başında bulunduğu kurumu başarıdan başarıya koşturan tenis kökenli çok değerli bir bürokrat PTT Genel Müdürü Osman Tural da bulunuyor.

14 yıl önce
Tenisin patronu Uluç
Evvelbahar
Siz hiç “ayben”e para gönderdiniz mi?
Irak: Kurtların sessizliği…
Direniş meşrudur, tükür kardeşim
Columbia’da ‘Filistin’le Dayanışma Çadırları’