|
İlk bölümün kaçınılmaz SON"u: Ezel"le mukayese

Sezonun en çok merak edilen dizilerinden biri olan Son başladı. Ezel''in yönetmeni Uluç Bayraktar''ın yeni dizisi olması nedeniyle daha başlamadan Ezel''le kıyaslandı.

Zamanla rüştünü ispatlayacaktır Son. O vakit kurtulabilir bu kıyaslamadan. Ama ilk bölüm itibariyle kaçması mümkün değil.

Hızlı bir karşılaştırmanın sonuçları;

Senaristi Berkun Oya; televizyon ve özellikle tiyatro dünyasında kendini kanıtlamış bir adam. Ezel''in ise senaristlerinin adı sanı duyulmamıştı. İyi bir çıkış yapmıştı ama nasıl devam edeceği belli değildi. Oya daha fazla güven telkin ediyor. En azından Yağmur Duası ve Bayrak''ın yazarı olarak benim için durum böyle.

Sadece 25 bölüm çekilecek olması ilgiyi artırabilir. Yerli dizli izleyicisi için sıradışı bir durum bu. Ezel için de sonu belli efsaneleri dönüyordu. İlk sezon bitseydi belki ama ikinci sezonun sena-ristlere de sürpriz olduğu kesin.

Her iki dizinin de yapımcısı Ay Yapım. Yani tıpkı Ezel gibi bu dizi için de para harcanacak. İyi prodüksiyon için masraf yapılacak ve muhtemelen karşılığı alınacak.

Her dizi ilk bölümde temel bir derdi olduğunu hissettirmeli. ''İzleyen neyin peşinden gidecek?'' bilmeli. Zengin fakir çatışması mı, aşkı mı, şüphe mi, ihanet mi, intikamı mı?.. Ezel ilk bölümden derdinin intikam olduğunu söylemişti. Son ise ilk bölüm itibariyle daha kapalı bir kutu. Sonunda hissettirdiği kadarıyla temel meselelerden biri ihanet olacak. Ama sadece o kadar değil. Kendine ''Kimsin sen'' diyecek kadar kim olduğunu kendisinin dahi bilmediği bir adam var ortada. Tek adam birkaç hayat.

Oyuncu kadrosu önemli elbette. Ezel son yılların en iyi oyuncu kadrosunu kurmuştu. Uyumları da oldukça iyiydi. Her bir isim, sonrasında çekilen dizilerde çok daha iyi yerlere geldi. Son''un ekibinde de kendini izlettirecek birçok isim var. Ama ''harika bir ekip yaratmışlar'' denilecek bir durum yok ortada. Erkan Can dışında hemen her isim için iyi de diyecek vardır kötü de. Bir de Yiğit Özşener''i ayrı tutmak gerek yani Ezel''in Cengiz''i. Son''un en güçlü isimlerden bir yine o.

Ezel, başlamadan evvel kendini ''yerli dizi izlemez'' diye tanımlayan grubun ilgisini çekmemişti. Onlar için sadece Kenan İmirzalıoğlu ile Cansu Dere''nin rol alacağı bir yapımdı. Oysa Son, Ezel''in yükselttiği çıta, 25 bölüm oluşu ve yeni isimlerin dahli ile daha başlamadan merak uyandırdı. Bu merak öncelikle ''yerli dizi izlemez''leri sardı.

12 yıl önce
İlk bölümün kaçınılmaz SON"u: Ezel"le mukayese
X’e kısıtlama an meselesi
Musevî bir yasadan Kızıl Düve miti üretmek
Sosyal çürüme yazıları 2: Her türden bağımlılıklar cumhuriyeti
Bir bu eksikti...
IBAN veren esnafın katli vacip mi?