|
TRT"de öteki tarih programı başlıyor

Televizyonlarda tarihe ilgi arttı. Sadece dizi ya da film projeleri değil tarih sohbetleri de artık daha geniş kitleler tarafından takip edilir oldu. Geçtiğimiz günlerde Ayşe Hür''ün yeni bir tarih programına başlayacağını öğrendim. Adı Geniş Zaman. Yapımcı Demet Haselçin''le konuştum, gidip son hazırıklarını yapan ekiple mini bir söyleşi yaptık.

İlk bölüm öncesi koşturmacasında kısaca nasıl bir program düşündüklerini, neler yapmayı planladıkların anlattılar.

Malum Ayşe Hür Ermeni ya da Kürt meselelerinde makbul resmi ideolojiye kafa tutan tezleriyle tanındı. Öteki tarihi anlattı yani. Dolayısıyla programda bu minvalde olacaktır. Tabi sadece Cumhuriyet''in öteki tarihi değil. Bunun özellikle de son zamanlarda hayli kolaylaştığını ve sıradanlaştığını söylüyor Hür, “Kemalizm eleştirisi yapmayanı dövüyorlar artık” diyor.

Programda daha geniş bir zaman dilimi söz konusu olacak. Ancak bakış açısı yine aynı. Tarihi olayların bilinmeyen ya da geride kalan-saklanan yönlerine ışık tutmaya çalışılacak.

Geniş Zaman, onca program arasında ilgimi çeken yapımlarından biri oldu. Moderatörü Radikal Gazetesi Kültür Sanat Şefi Cem Erciyes de cabası. Her ne kadar bir gazeteci gözüyle sorular soracak ve programı yönlendirecek olsa da tarihi mevzuları, kitaplarda ya da filmlerde ele

alındıkları biçimiyle de sorgulayacaklardır. En azından benim beklentim bu.

Takip etmek isteyenler için yayın Çarşamba akşamları 22.30''da TRTTÜRK''te.

12 yıl önce
TRT"de öteki tarih programı başlıyor
Dövizde çözülme hızlandı: Bir haftada 15 milyar USD
“Evine dönemezsin...”
Antisemitizm, 7 Ekim ve Biden’ın Vietnam’ı
Yangından mal kaçırma: Terör örgütü ABD’den tanınma istiyor!
Unutma sakın!