|
Mayamızda "Maya"lık yok ama...

Maya''ların kehanetini hepimiz yazılanlardan, çizilenlerden ve Hollywood filmleri sayesinde öğrendik artık. Maya''lar bazı tarihler üzerine kehanette bulunmuşlar.. Allah''tan sonradan ortaya çıktı ki kıyamet koparken sadece bizim Şirince ayakta kalacakmış da kehanete inananlar oraya sığınıp kurtulacaklarmış. Şimdiden yer ayırtanlar varmış, yurt dışından da. Önce yılbaşını Şirince''nin ünlü şaraplarıyla kutlayıp sonra sabaha kıyameti bekleyecekler.. hoş bir film senaryosu olur o gecenin sabahını bekleyiş. Hatta eğlenceli.. Şöyle bir hayal edin hadi… Birileri dünyayı kıyametten, yok olmaktan kurtarmaya çalışacak, bir kahraman grubumuz ille olacak, bir yerler patlayıp çatlayacak, sabaha kadar içen bir iki sarhoş kurtarma planını bilmeden tehlikeye atacak, kıyametin kopacağı anı görmek istemeyen birkaçı bilincini kaybedecek kadar kendini sarhoş edecek –ilk kurbanlar filmlerde hep bunlardan olur-, insanların sabaha doğru iyice sinirleri gerilecek ve birbirlerini öldürmeye başlayacaklar, kıyameti yaşamak istemeyenler intihar edecekler, aşıklar birlikte intihar edecekler, karı kocalar önce sen beni öldür diye yalvaracaklar, sonunda filmin tüm figürasyonu ölecek ama kahramanlar hayatta kalacak, elbette dünyayı ve diğer insanlığı kurtarmış olarak.. Eh, bu kahramanlarımızın Amerikalı olduğunu belirtmemize gerek yok elbette. Mekan da Şirince.. Ama emirler Amerika Beyaz Saray''dan, koltuğundan emirler yağdıran Başkan''dan gelecek.

Hadi şanslıyız, filmin finaline göre kıyamet kopmayacak yani..

Senaryo yazmak çok keyiflidir, bakın yukarıda iki dakikada döktürdük.. Zaten bu konunun birçok filmi de çekilmiştir. Yeni bir şey bulamıyorlar zira. Neyse.. biz dönüp kehanetlere gelelim.. Kehanette bulunmak da o kadar keyifli mi acaba? Gelin birlikte deneyelim.. Bir ''Maya'' olsaydık bakın neleri kehanet ederdik.. işte 2013''te olacaklar!

Nasreddin Hoca 2013''te de göle ''maya'' çalmaya devam edecek.

Turizm bakanı Sevan Nişanyan''a ödülünü verirken, ''Şirince 21 Aralık 2012 itibariyle turizmde çığır açtı,'' diyecek.

Evliyaları ve kerametlerini, hatta mucizeleri inkar eden Abdülaziz Bayındır, bir kolu arkasına dönmüş halde basına açıklama yapacak: ''Valla evliya varmış, fena çarpıyolar..''

Bahçeli, yılın ilk mitinginde şöyle diyecek: ''Geçtiğimiz 2012''de de bir piskevütim olmadı!''

Abdullah Gül yılın tweet''ini atacak; ''Hayrünnisaa.. terliklerimi bulamıyorum.''

Başbakan Erdoğan, elindeki belgeyi sallayarak, ''dün Viyana kapılarındaydık, bugün Davos''un tapusunu aldık!'' diyecek.

Dinci, gerici diye milleti fişleyen ve yargılama süreci sürenlerin yerinde yeller eserken koğuşlarında bir tünel ve bir not bulunacak; ''cumaya gittik, gelicez..''

Dizi sektöründe de gelişmeler sürecek.. Mesela Cemile, Osman''dan iyice yaka silkecek, ''bu çocuk sonunda ''anarşik'' oldu,'' diye.

Neyse, yerimiz dar, bu kadar kehanet yeter. 22 Aralık 2012 sabahı görüşmek üzere.. Bu arada maya demişken, mayalı hamur böreği ne güzel giderdi şimdi.. çay isteyen?

11 yıl önce
Mayamızda "Maya"lık yok ama...
Yeni Türkiye’nin simge projesi: TANAP
2022 yılında belediye başkanlarının maaş ve diğer ödemeleri ne kadar oldu?
Jorge Jesus için gensoru
Play"in off"una kaldık
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…