|
Vay ananasını sayın seyirciler!

Herhalde televizyon tarihinde hiçbir vakit bu kadar işin cılkı çıkmamıştı. Hiçbir zaman insanlar haysiyetlerini bu kadar aşağı çekmemişlerdi. Ama en önemlisi herhalde hiçbir zaman toplum olarak bu kadar dertlenmemiştik, kederlenmemiştik…

Şimdi ne olacak bu ''ananas''ın hali?

Manavda görsen yüzüne bakmazsın. Bakkalda görsen hatırını sormazsın. İyice bunalıma girecek zavallı ananas! Bu kadar da toplumdan dışlanılmaz ki ama!

Velakin elbette herşey ananasın suçu..

Örgüt kuran o.. devleti yıkmak isteyen o.. Zaten üstündeki iri dikenimsi şeklinden anlamalıydık zamanında ama olmadı işte. Uyanamadık vaktinde. Güzelliğine kapıldık, tadı damağımızda büyüsüne kapıldık.. sonra…

Durun, herşeyi baştan geri saralım, senaryoyu yeniden gözden geçirelim:

Kod adı: Ananas.

Kuruluş tarihi: Buna ''ekim'' tarihi de diyebiliriz. Ananasın yeryüzüne ilk ekildiği tarih.

Kullanıcıları: Bağımlılar. Bağımsızlar? Kafadan bacaklılar.. (Yok, bunlar biyolojide okutuluyordu benim zamanımda, yani kafadan bacaklıların konumuzla ilgisi yok, biz konuya-senaryoya dönelim lütfen. Dikkatinizi dağıtmayın.)

Şimdi bu ananas, devlet içinde paralel yapılanmaya çalışır. Aslında bu onun bu paralel yapılanmasını, yıllar önce devletin başında başbakan olarak görev yapan ve sol bir partinin başkanı olan muhterem, ''bunlar yapılanıyor önünü alalım'' açıklamasıyla operasyon başlatmaya kalkmıştı da, ne olduysa olay anında unutturuluvermişti. (şimdi neden ve kimlerin unutturduğunu daha iyi anlıyoruz, hep bu ananasın yüzünden!) İşte o tarihte o partiye oy vermememe rağmen, başbakanın açıklamalarını çok doğru bularak hak vermiş ve bu ananas tarlasının kökünden kazınması gerektiği konusunda onları desteklemiştim. Ve bu işin sonunu getirmelerini dilemiştim. Eğer onlar bu işin sonunu getirebilselerdi o tarihlerde, bugün bunlar yaşanmaz, ananas bu kadar şımarmazdı. Neyse, olmadı, yapamadılar..

Şimdi onların yerinde iktidarda olan Başbakan Erdoğan ''Kim ne derse desin. Bu konuda kararlıyız. Türkiye''de, Türkiye Cumhuriyeti Devleti vardır, ikinci bir devlet yani bir ananas devleti kurdurmayız'' diyor. Bugün, onun bu temennilerine o günkünden daha fazla katılıyor, bu kez sadece dilemekle kalmıyor, dua ediyorum:

''Ya Rabbi! Yeryüzündeki tüm ananasların!...''

REKLAMLAR

Araya yine reklam girdi.. gerisini dinleseydiniz herhalde şöyle dediğinizi duyar gibiyim: Vay ananasını sayın seyirciler!

il y a 10 ans
Vay ananasını sayın seyirciler!
Evet sokağa çıkamayacak hale geleceksiniz!
Batı’da İsrail spiritüel bir tutkuya dönüştürüldü...
Din savaşı
13 şehit
İstanbul’da bir Yemenli âlim: Abdülmecid el-Zindanî