|
Beşiktaşlı duruşu

Rahmetli arkadaşım sevgili Kazım Kanat aramızda olup Mehmet Topuz olayına şahit olsa mutlaka bizlere '' Bu arkadaş iyi ki Kartal olmadı.. Beşiktaşlı duruşunu sergiliyemiyen futbolcu bu formayı giyemez; giymemeli...''mesajını verirdi..

Sevgili Kazım için Beşiktaşlı duruşu çok önemli idi ve bunu hemen hemen her yazısında özenle vurgulardı.. Başkan Yıldırım Demirören''in de zaman zaman Beşiktaşlı duruşundan bahsettiğini hepimiz hatırlarız!.. Peki nedir bu duruş?.. Ne anlama geliyor hiç düşündünüz mü?..

Benim gibi sizler de merak edip araştırdınız mı?

Aslında bu sorunun tam cevabı Mehmet Topuz olayında açığa çıktı.. Daha doğrusu Mehmet Topuz bizlere, Beşiktaşlı duruşunun ne olmadığını adeta kafamıza kazıyarak kanıtladı!.. Topuz''un çok iyi bir futbolcu olduğunu ve hatta Avrupanın her takımında rahatça oynıyabileceğini biz de kabul ediyoruz.. Ama sadece ayakların mükemmel çalışması yeterli mi acaba?..Top ile oynayışı fevkelade olan bu arkadaşımız neden milli takımda değil?..Bir de bu sorula cevap arayalım lütfen!..

Kimse sayın Aziz Yıldırım''a kızmasın..Sayın başkan oyunu kurallarına göre oynarken Beşiktaş''ın transfer yönetmenlikleri bilmeyen yöneticileri hata üstüne hata yaptılar..Gazete haberleri doğru ise mukavelesi devam eden bir oyuncu ile anlaştıklarını bile SPK''ya bildirdiler!..Amatör bir kulüp idarecisinin yapmıyacağı yanlışları sergilediler!..

Doğrusu Kayseri oyunu fevkelade oynıyarak kasasını doldurdu!..Fenerbahçe hiç yoktan fiyatı yükselterek yaşanılan kriz döneminde transfer piyasasının anormal rakamlara çıkmasına sebep oldu!..

Kulübüne sormadan futbolcu ile anlaşan Beşiktaş mahkum edilirken, oyuncuya hiç danışmadan bonservisinin verilmesi bile etik davranış haline sokuldu!.. Hem de FİFA başkanı Blatter''in '' Futbolcu esir değildir, onu köle gibi alıp satamazsınız..'' sözlerinin mürekkebi bile kurumadan!..

Şimdi kartal sevdalıları hiç üzülmüyor, aksine Topuz''a şükranlarını sunuyorlar sanırım.. Olumsuzdan olumluyu çıkartıp Beşiktaşlı duruşunu öğretmek az şey mi?.

Umarım öğretmenimiz, pardon Mehmet Topuz Fenerbahçe''de başarılı olarak milli takıma yükselir ve futbolumuzun Dünyaya parlayan yeni yıldızı olur!..

Ve son bir söz daha, Beşiktaşlı duruşuna örnekmi istiyorsunuz? İbrahim Üzülmez''e bakın yeter!..

15 yıl önce
Beşiktaşlı duruşu
PKK'ya, PYD'ye, IŞİD'e çocuklarımızı kurban olarak da nefer olarak da vermeyeceğiz
İkiyüzlü dünyanın 200 günü
Garson nereye baksın?
İnsafsız takas!
Erdoğan’ı/AK Parti’yi Kürtsüz bırakma operasyonu…