|
Böylesini hiç duydunuz mu?

Başlığa bakarak aldanmayın sakın... Sizlere, gazete sayfalarında her gün rastladığınız gündemdeki olaylardan birini nakledecek veya yorumlayacak değilim... Aksine biraz gerilere giderek, hiç duymadığınız ve okuyunca çok şaşırarak “Böylesi de olur muymuş?'' diyeceğiniz gerçek bir futbol hikayesinden bahsedeceğim!.. Hiç düşünmeden konulan saçma bir kuralın, futbol oyununu ne hale getirdiğini anlayınca sakın benim gibi küçük dilinizi yutar hale gelmeyin... Tam tarihini, olayı kaleme alan gazeteci bile hatırlamıyor ama galiba olay aralık 1993 ile şubat 1994 arasındaki günlerin birinde geçmiş...

Barbados ve Granada, Shell Caribbean Cup Futbol Turnuvası''nda karşılaşmışlar... Turnuva kuralına göre beraberlik halinde uzatmalar oynanmadan penaltı atışlarına geçiliyor ve maçı bu atışlar sonunda kazanan takım 2-0 galip sayılarak, averaj bu skora göre hesaplanıyor... O güne kadar alınan sonuçlara göre de Barbados''un tur atlaması için maçı iki farkla kazanması gerekiyor..

Oyunun 85. dakikasında Barbados 2-1 galip durumda ve Granada, maç bu sonuçla biterse tur atlayacak... Gol yemeden maçı bitirmek için ölesiye mücadele edip katı bir defans yapıyorlar... Tam bu anda kuralı hatırlayan Barbados takım kaptanı, arkadaşlarını hemen uyararak, münasip bir şekilde güya rakibe çaktırmadan, defanstaki arkadaşına kendi kalelerine gol attırtarak 86. dakikada durumu 2-2''ye getiriyor... Amaç, maçı penaltı atışları sonucu, saçma turnuva kuralına göre 2-0 tescil ettirerek turu geçmek... Ancak Granada''lı oyuncular durumu fark edip, bu kez tek farklı mağlubiyet için kendi kalelerine gol atmaya kalkışınca, stadyumdaki seyirciler ve naklen yayında maçı televizyondan canlı olarak izleyenlerin faltaşı gibi açılan gözleri önünde, günümüze dek bir eşine rastlanmayan ve mutlaka bir daha rastlanmayacak müthiş bir mücadele sergilenmeye başlıyor... Granada takım halinde kendi kalesine gol atma uğraşında ama bu çabaya karşı çıkanlar rakipleri Barbados''lu futbolcular...

Dört dakikalik trajıkomik mücadele, top, Barbados''un müthiş defansı sayesinde Granada kalecisinin eline bile değmeden sona eriyor. (O zamanlarda uzatmalar yok). Zaten top kaleye gelse kaleci kendisi içeri bırakacak ama önünde cansipare savaşan rakiplerin engellemesi var!.. Hem de kendi arkadaşlarından kat be kat daha üstün bir gayret ile!..

Sonucu mu merak ediyorsunuz? Uyanık Barbados kaptanı bu cinliği sayesinde son penaltıyı da gole çevirip takımını bir üst tura çıkarır!..

Buna futbolun cilvesi veya ne derseniz deyin ama böylesini duyduğunuzu sakın söylemeyin!..

İnanmam, inanamam!..

٪d سنوات قبل
Böylesini hiç duydunuz mu?
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir
Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi