|
Neden fark edemiyorlar!...

Öncelikle lig TV''ye, yayıncı kuruluşa, koskocaman bir “Bravo” diyelim. Geçen Cumartesi bizlere, kalitesi gittikçe düşen ama heyecan dozu dorukta gezinen Turkcell Süper Ligi''nde unutulmaz bir hafta yaşattılar..

Sivas, İstanbul Büyükşehir Belediye maçı öncesinde ekranda sevgili dostum Tayfun Bayındır''ı izliyoruz. “Bu maçı Sivasspor çok rahat kazanacaktır. Futbolcularda heyecanın zerresi yok... Kendilerinden çok eminler ve 3 puanı kesinlikle hanelerine yazacaklarından hiç kuşkum yok...'' diyor Lig TV mikrofonlarına ve kendine göre uzun uzun nedenlerini sıralıyor!.. Ardından Balili sevgili Tayfun''u teyid ederek, arkadaşlarım ve ben bu maçı mutlaka kazanacağız. Buna adım gibi eminim mealinde sözler söylüyor!..

Kimse bir hafta öncesinde Beşiktaş''ın Fenerbahçe önünde yaşadığı dramı düşünmüyor, düşünemiyor!... Gaziantep''te yaşadıklarından sonra liderliği altın tepside ikram ettikleri rakiplerinin sonrasında başına gelenleri aklına getirmiyor!.. Bursaspor''un önceki asistini hatırlamıyor!.. Kısacası şampiyonluk için yarıştıkları Beşiktaş''ın ikramları nasıl yitirdiğinden ders veya dersler çıkaramıyor!..

İşte futbolun, bu oyunun güzelliği burada... Kimse ne olacağını önceden tahmin edemiyor.. Tayfun kardeşim gibi futbol bilgi ve tecrübesi engin kişiler bile böylesine yanılıyor!..

Peki ama şimdi biz buna ne diyeceğiz... Aşırı rahatlığın stresi desek psikologlar bizi tefe koyar... Kendine çok fazla güvenin, kasları gevşeterek favoriyi rehavete sürüklediğini iddia etsek kulüp mentörleri ayaklanır!.. Yukarı tükürsen bıyık, aşağı tükürsen sakal misali ne diyeceğimizi şaşırdık anlayacağınız!..

Spor programlarındaki BAZI yorumcuların maç sonrası analizleri ise evlere şenlik... Doğrusu insanın inanası gelmiyor... Bir hafta öncesinde söylediklerini bir hatırlasalar, sözlerinin sadece ve sadece tabela okumaktan ibaret olduğunu idrak edecekler ama ne gam!..

Maç sonunda, tabela yani neticeye göre dizayn ettikleri konuşmaları bir hafta sonra çöpe atıp yeni sonuçları kendilerine rehber ederek 180 derecelik çark içinde bizlere neyi anlatmak istiyorlar?!..

Sanırsınız... Pardon, sanıyorlar ki bunca izleyci topyekun algılama yoksunu!..

Farkında olduğumuzu neden FARK EDEMİYORLAR?!.. Neden!..

15 yıl önce
Neden fark edemiyorlar!...
Başçavuşun eşeği ve kös
Kara dinlilerle milletin savaşı
Evvelbahar
Siz hiç “ayben”e para gönderdiniz mi?
Irak: Kurtların sessizliği…