|
Sivas"ı örnek alın!.. Utanın!...

Bu yazıyı kaleme almak için Ali Sami Yen''de oynanan Fortis Türkiye Kupası maçının Sivas ayağı rövanş karşılaşmasını bekledim!...

Balili''ye yapılan ırkçı saldırı ile yeşil çimen üzerinde futbol oynamaktan başka düşüncesi olmayan gönüllerin şampiyon adayı Sivassporlu futbolculara edilen galiz küfürlerin sahipleri, gerçek Galatasaray edep ve terbiyesinden yoksun bu zavallı güruh, Sivas''taki misafirperverliği görünce acaba kendilerinden utanır mı diye düşünüyordum!..

Dar bütçesi ve kısıtlı imkanları ile devlere karşı savaş veren sevgili Bülent Uygun''un, maç sonrası TV ekranlarına “Biz onları Sivas''da karanfillerle karşılamıştık... Futbolcularım bu küfürleri hak etmiyor...” söylemi, zaten centilmen Sivas seyircisinin kupa rövanşında da aynı olgun davranışı sergileyeceğinin bir işaretiydi... Nitekim aynen böyle oldu...

Sahalarımızda küfürü görmeyi artık kanıksamıştık ama ırkçı davranış sergileme örneği bizim kültürümüzde hiç ama hiç yoktu!.. Sporun gerçek erdeminden yoksun bir avuç zavallı, maalesef bu utanç verici ve son derecede çirkin olayı bizlere yaşattı!..

Ben, aslında Türk insanının genlerinde hiç olmayan böylesine bir ırkçılığı sergileyenlerin, özellikle Sivas''ta kendilerine gösterilen hoşgörü ve emsalsiz misafirperverlik sonrasında yaptıklarından utandıkları kanaatindeyim!..

Göreceksizin, Balili, bütün bu yaşananlardan sonra gittiği her yerde sevgi ve muhabbetle karşılaşacak ve Türk insanı Sivaslı Balili''yi tıpkı kendi içlerinden biri gibi bağrına basacaktır!..

Zaten Balili verdiği demeç ve söylemleri ile de bunu çoktan hak etmiştir!.. İnanmayan bu tarihten sonra, Sivasspor''un Ali Sami Yen''de Galatasaray ile yapacağı ilk maça gitsin ve yaşanacakları kendi gözü ile görsün!..

Ama bu da yetmiyor sevgili okurlar. Bu da yetmiyor!...

Küfürü de yok etmeliyiz stadyumlarımazdan!.. Sivas halkını örnek almalıyız.

Antalyasporla yapılan kupa maçında küfrederek sahaya yabancı madde atan şahsa Beşiktaş tribünlerinin gösterdiği tepkiyi hatırlamalı, Saracoğlu''nda yok olmaya başlayan küfrün tamamen ortadan kalkması uğraşına katkı sağlamalıyız!...

Başkanı, hocası, futbolcuları ve güzel insanları ile Sivas ve Sivasspor bizlere yaşattıkları ile sportmenliğin en yüce ve erdemli örneklerini sergilerken başka bir yöne bakmaya ihtiyacımız yok!..

ÖRNEK alalım!...

ÖRNEK olalım!..

15 years ago
default-profile-img
Sivas"ı örnek alın!.. Utanın!...
Yıldızlar bir bir kayıyor!
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm
Seçim bitsin, önümüze bakalım!