|
İnsanlık ölmemiş

Bundan kısa bir süre önce gazetemizde, yazarımız Ali Gümüş''ün imzasıyla "Olimpiyat Şampiyonuna Haciz" başlıklı bir haber çıktı. Bu haberi geçtiğimiz Pazar günü Kanal-7''deki programına taşıyan Orhan Ayhan Ağabeyim, olayın da bir yerde çözülmesine yardımcı oldu. Program konukları Fenerbahçe yöneticisi Ertuğrul Hataylı ve teknik direktör Celal Kıbrızlı idi.

Efendim, kim bu Olimpiyat Şampiyonu? Şimdilerde ne yapar, ne ile geçinir? Kısaca anlatayım...

1952''de Olimpiyat Şampiyonu olan güreşçimiz Hasan Gemici, son 3-5 yılını hastane kapılarında geçiriyor. Böbreklerinde problem olan şampiyon güreşçimiz haftanın belli günlerinde diyaliz makinasına bağlanmak zorunda. Bunun için de varını yoğunu tedaviye harcamış, birkaç milyar borca girmiş.

Geçenlerde, ödeyemediği 280 milyonluk başka bir borç için de eve hacizciler gelmiş ve televizyon, video gibi birkaç cihazını alıp götürmüşler.

Hasan Gemici, Türk Bayrağı''nı Olimpiyat''ın en yüksek gönderine çektirdi ve İstiklâl Marşı''nı bütün dünyaya dinletti. Ve bununla birlikte Avrupa''da birçok başarılara imza attı. Geçmişte, göğsümüzü kabartan bir insan, şimdilerde çok sıkıntılı günler yaşıyor.

Avrupa''da Çeyrek Final''e kadar yükselmiş Milli Takım''ın oyuncularını jeeplerle ve milyarlarla ihya ederken, beri yanda, olimpiyat şampiyonu olmuş başka bir sporcuyu yoksulluğun kucağına atıyoruz...

Ay-Yıldızlı ekibe verilecek primi çok görmüyoruz, ama bu devlet aynı cömertliği başkalarına da göstermeli. Olimpiyatlar''da bütün dünyanın en seçkin sporcuları gelir ve burada altın almak her babayiğidin harcı değil.

Yani, Olimpiyattan öte köy de yok!..

Sevgili Orhan Ayabeyin konukları Ertuğrul Hataylı ve Celal Kıbrızlı, "280 milyonluk borcu biz ödeyelim" dediler ve gazeteye gelerek beni aracı kıldılar. Ben de kendilerinden aldığım bu parayı Olimpiyat Şampiyonu Hasan Gemici''nin, Emlak Bankası İzmit Şubesi''ndeki (00512010) nolu hesabına yatırdım.

Ancak, dedik ya, sağlık sorunu olan Hasan Gemici''nin iki-üç milyara ihtiyacı var. Orhan Ayhan, Ertuğrul Hataylı ve Celal Kıbrızlı''ya, yapmış oldukları katkılardan dolayı teşekkürü bir borç biliriz. İnsanlık ölmedi. Diğer yardımsever vatandaş ya da işadamlarını buradan duyarmak da bizim görevimizdir.

Güreş Federasyonu ve Güreş Vakfı''nı da, bu tip sporcularımız için göreve davet ediyoruz.

24 yıl önce
İnsanlık ölmemiş
28 Şubat kadınlarına ithaf ederim
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir