|
Vur, ama dinle!

İtalya karşısında haketmediği bir yenilgi alan Milli Takım''ımız, bu akşam İsveç karşısında. Beklenmeyen yenilgi ile moralleri bozulan Ay-Yıldızlı ekibimiz, acımasız eleştiriler de alınca kısa bir bocalama dönemi geçirdi.

Ağır eleştirilerin çoğunluğu, ya geçmişte futbolculuk yapmış spor yazarlarından ya da Fatih Altaylı gibi sporun dışından gazel okumayı seven yazarlardan geldi.

Onlar, dünyanın en kolay işi olan eleştirmeyi yapıyor. Bir maçla Berlin Panteri olan bir futbolcunun, ya da futbolculuk döneminde vasatı aşamayan kişilerin böylesine yıkıcı eleştirilere soyunmasına bir anlam veremiyorum.

Gözümüzün nuru Ay-Yıldızlı ekibimizi EURO-2000''e iyi dileklerle uğurladık. Milli Takım düzeyinde ikinci kez katıldığımız finallerde işimiz hiç de kolay değildi. Ve karşımızda, geçmişte Dünya Şampiyonu olmuş bir İtalya vardı. Üstelik, iyi de oynadık ve uyduruk bir penaltı ile maçı vedik...

Eleştirelim ama biraz insaflı olalım. Bu akşam bu gençler iddialı ekip İsveç karşısında "olmak ya da olmamak"la eşdeğer bir yol kavşağındayız.

Hele kalan 2 maç bir oynansın. Futbolu ve alınan sonuçları görelim; ortada bir hata var ise, eleştiri hakkımızı sonuna kadar kullanalım.

Millileri yaralamak, bir yerde İsveç karşısına, yaralı salmak demektir.

Bir zamanlar "şerefli mağlubiyet" lerle Türk Milleti oyalanırken dünyaya gelen bu gençler, şimdi dünya futbol devleri ile başa baş bir futbol sergiliyor.

Vururken, maziyi de unutmayalım. Daha bundan bir ay önce UEFA Kupası''nı Türkiye''ye getiren yine bu gençler değil miydi?

Eldeki verileri en iyi şekilde değerlendirmek Mustafa Denizli''nin görevi. Zaten aksini yaparsa, önce kendisine zarar verir.

İtalya maçını bir kenara koyuyor, bu akşamki İsveç maçında Ay-Yıldızlı ekibimizden zafer bekliyorum.

Her gün dünya yeniden kurulur ve her gün taze bir başlangıçtır.

İsveç''i ve Belçika''yı yeneriz, biz bu Çeyrek Finaller''e gideriz...

İşte, o kadar...

24 yıl önce
Vur, ama dinle!
Geldiğimiz nokta
‘İslamcılık tartışmaları’nın hedefi neydi?
Dövizde çözülme hızlandı: Bir haftada 15 milyar USD
“Evine dönemezsin...”
Antisemitizm, 7 Ekim ve Biden’ın Vietnam’ı