|
Neden olmasın!

Ahmet Hamdi Tanpınar, “Bursa''da zamanın” insanı her an geçmişe götürdüğünü ve her yanından bir tarihi zenginlik fışkırdığını anlatır.

Ancak şimdi zaman daha farklı şeylere ayarlı..

Ne geçim kaygısı, ne işsizlik sıkıntısı...

Ne o, ne bu...

Ve şimdi tüm zaman futbola ayarlı

Şimdi gözler Bursaspor''un üzerinde...

Önceleri hayal gibi görülen, olmaz denilen başarının gerçekleşir olması nedeniyle şimdi tüm Bursalılar “neden olmasın” demeye başladı.

Bundan dolayı Bursa''da herkes futbolla yatıp futbolla kalkıyor.

Hepsinin gözleri ışıl ışıl...

Hepsi gelecekten ümitli...

Ancak şampiyonluğun ulaşılabir hale gelmesi oyunculara ayrı bir yük getirmiş.

Manisa karşısındaki futbol, Bursaspor''un bu sezon oynadığı en gerilimli oyunuydu. Paslar yerini bulmadı. Takım sahaya bir türlü yayılamadı. Rakip alana gitmekte zorluk çekildi.

Futbolcuların baskı altında verimi düştü. Kanatlar kullanılamayınca oyun Manisa''nın kalabalık tuttuğu orta alana sıkıştı. Bu da Manisa''nın işine geldi. Cılız gelişen ataklar orta saha kalabalığından öteye gidemedi.

Herkesin kurtarıcı aradığı bir anda Ali Tandoğan çıktı sahneye. Sezon başından bu yana yaptığı asistlerle ön plana çıkan tecrübeli oyuncu, ceza alanında yerde kalınca hakem İlker Meral, penaltıyı çaldı. Kaleci İvankov, topu ve kaleciyi ayrı ayrı köşelere göndererek hem teknik direktör Ertuğrul Sağlam''a hem de tribünlere rahat bir nefes aldırdı.

İkinci yarı yeşil-beyazlı oyuncular daha bir rahattı. Böyle olunca paslar yerini bulmaya başladı. Bu da oyunda üstünlüğü getirdi. Sercan ve daha sonra oyuna giren yeni yıldız adaylarından İsmail Odabaşı, boş alan bulmakta daha da bir rahatladı.

Son dakikada Ali Tandoğan-Ömer Erdoğan yapımı gol, maça son noktayı koydu. Gol sonrası stat “Şampiyon Bursaspor” tezahüratlarıyla inledi.

Alınan bu galibiyetle Bursaspor, iddiasını daha da perçinledi. Adeta tüm kozları eline aldı. Bu yolun sonu nerede biter, kestirmek zor! Şampiyonluk mu? Neden olmasın...

il y a 14 ans
Neden olmasın!
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı
Genişletilmiş teröristan projesi böyle çöktü
İsrail’le ticaret ve Deutsche Welle