|
40 yıl sonra bir arada

Doğu Perinçek, Maoculuk ve 1970"lerin hemen başındaki "Proleter Devrimci Aydınlık" (PDA) denilince aklıma iki komik olay gelir.

Köylüler üzerinden devrim yapmayı uman PDA"nın bir numaralı teorisyeni Şahin Alpay, ne yazık ki "burjuva"dır. Örgüt yönetimi (Doğu Perinçek) Siyasal Bilgiler Fakültesi"nde asistan olan Alpay"ın derhal proleterleştirilmesini kararlaştırır. Alpay bir inşaat bulup çalışacaktır. İtirazı fayda etmez. Üniversiteye ara verir ve mecburen inşaatta kürek sallar. Alpay emirle proleter olmuştur…

İkinci olay Ömer Madra ile ilgili… Birçok Maocu gibi Robert Kolejli olan Madra, "köylüyü devrime hazırlamak" için köy yollarına düşer. Gelin görün ki köydeki yoldaşlar, turistik çantasına 1970"lerde burjuva alışkanlığı sayılan tuvalet kağıdı doldurmuş bu kentli beyaz adama zor tahammül eder. Madra"nın yol arkadaşı, evet bildiniz, Şahin Alpay"dır.

Şahin Alpay ve Ömer Madra daha sonra devrim fikrinden vazgeçip, liberal oldular.

Şahin Alpay ile Ömer Madra"nın arkadaşı bir diğer hızlı Maocu Cengiz Çandar da "ebedi şef" Perinçek"ten ancak Avrupa"ya kaçarak kurtulur.

Cengiz Çandar demek abartılı politik duruşlar, taşkın duygular demek.

Humeyni"nin İran"daki "İslam devrimi" ile 2003"te Irak"taki "evanjelik neocon işgali" aynı coşkuyla karşılayan başka birini bilmiyorum.

İşgal güçleri Bağdat"ta girdiği gün heyecanla, "Canım şimdi Bağdat"ta olmak istiyor" demişti de tarihe geçmişti.

Irak"ta 10 yıldır iç savaş sürüyor. Son bir ayda 450 kişi, sadece son üç günde 100"den fazla kişi öldü. Çandar"ın canı hala Bağdat"ta olmak istiyor mu? Fakat ABD işgaline verdiği tutkulu destek için pişman olduğuna dair özeleştiri duymadım.

Özal iktidardayken en yakınındaki birkaç kişiden biriydi. Kendini "akıl hocası" olarak gördüğü AK Parti"ye hangi ara muhalif/düşman oldu bilmiyorum. Şimdi partinin "ak" dediğine "kara", "kara" dediğine ak diyor.

Gezi eylemlerinde 68"li olduğunu hatırladı. "Başbakan İstanbul"da kontrolü kaybetti, Ankara"ya giremiyor" çığlıkları, Erdoğan"ı Mübarek"e, hatta Esed"e benzetmeler, faşist olarak nitelemeler…

Erdoğan"a duyduğu öfkenin doğal sonucu olarak Mısır"daki darbeye de sahip çıkıyor. Burada "İhvan" sadece kader kurbanı… Mursi "dinci" oluyor, Suudi Arabistan referans gösteriliyor.

Tek kriter Erdoğan karşıtlığı…

Hiç gocunmadan Esed"i destekleyebilir. İyi ki Hizbullah var, iyi ki PYD var, iyi ki Ürdün"de Kral Abdullah var, iyi ki Almanya"da Merkel var. Keşke ABD"de Bush, Fransa"da Sarkozy olsaydı. Keşke…

Türkiye ile Irak karşı karşıya geldiğinde Irak haklı. Türkiye ile Rusya karşı karşıya gelirse, kaybetmeye mahkumuz. ABD ne derse yapalım. Fars diplomasisi ile baş edilebilir mi Allah aşkına!

Şahin Alpay"ın neredeyse varlığını unutmuştuk ki, Gezi eylemlerinde ortaya çıktı ve Mehmet Haberal"ın Bülent Ecevit"e yaptığının bir benzerini, "doktor darbesi"ni önerdi: Başbakan Erdoğan"ın sağlık durumu göreve devam etmesine izin vermiyor.

Öyleyse gereği yapılsın!

"Taksim"in düşüşünü" sahip olduğu radyoda an be an dinleyicilerine aktaran Ömer Madra"dan ise Gezi ayaklanmasını tam 45 yıldır yani Perinçekli yıllardan beri beklediğini öğreniyoruz.

Vay be! Bu ne bitmez devrim aşkıymış öyle!

Gezi eylemleri için özeleştiride bulunan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Muhalefetin senelerce uğraşsa başaramayacağı bir şeyi 5 günde başardık ve normal koşullarda bir araya gelmesi düşünülemeyecek olan birbirinden çok farklı kesimleri, grupları fraksiyonları toz duman içerisinde bir birleriyle buluşturduk" demişti.

Bir araya gelenlere Doğu Perinçek, Cengiz Çandar, Şahin Alpay ve Ömer Madra"yı da dahil edebiliriz.

Böylece birçok Gezi eylemcisini rahatsız edeceğine emin olduğum, başkaldırılı, ayaklanmalı, isyanlı direnişin sonucunda belki bir "ilerici darbe" olur artık…

11 yıl önce
40 yıl sonra bir arada
Baykal’dan camiye cep telefonu ile imtihanımız...
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı
Genişletilmiş teröristan projesi böyle çöktü