|
Deja vu

Kılıçdaroğlu farkında mı bilmiyorum?

Ergenekon sanığı Mehmet Haberal''ın tahliyesiyle birlikte CHP etrafında yaşanan hareketlilik, Deniz Baykal''ın kaset marifetiyle gönderildiği dönemde yaşanan hareketliliğe çok benziyor.

Yeni bir kaset skandalı göreceğiz demek istemiyorum fakat Kemal Bey''in ''koltuk için tetikte'' olmasında fayda var.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, o tarihlerde Deniz Baykal''a yaptığı markajın benzerini şimdi Kılıçdaroğlu''na yapıyor.

Baykal''ın kaseti 6 Mayıs 2010''da servise kondu.

Kaset operasyonundan çok değil, bir ay önce Türkiye Değişim Hareketi''nin 400 yöneticisini İstanbul''a çağıran Sarıgül, ''Hiç merak etmeyin, 10 Haziran''da partimizi kuruyoruz'' sözü vermişti.

Sarıgül parti için tarih verirken, Hüsamettin Özkan boş durmuyor, Baykal''la ittifak pazarlığı yapıyordu. Sarıgül''ün TDH''si, Abdüllatif Şener''in Türkiye Partisi, DSP ve DP, CHP ile birlikte AK Parti''ye karşı bir blok oluşturacaktı.

Baykal beklenmedik şekilde gitti, iş dünyası ve medya rüzgârını arkasına alan Kılıçdaroğlu geldi. ''10 Haziran'' da ittifaklar da gündemden düştü.

***

Sarıgül, 3 yıl sonra yine tarih veriyor: ''Artık nazlanmak yok, 1 Eylül''de Cumhuriyet Halk Partisi saflarında yerimi alacağım.''

Bu sözlerini sonradan yalanlasa da CHP''nin kuruluş yıldönümü olan 9 Eylül''de partiye katılacak deniliyor.

Ve yine bir ittifak arayışı…

Doğu Perinçek''in İşçi Partisi''nin Başkanvekili Hasan Basri Özbey, CHP Genel Merkezi''ni ziyaret ediyor, Kılıçdaroğlu''na içinde MHP''nin de yer alacağı bir ittifak öneriyor.

AK Parti karşıtı bloğun hedefi çok janjanlı: AK Parti''yi gönderelim. Milli hükümet ya da Atatürk Devrimleri Hükümeti kuralım. Yerseniz tabii!

Kaset skandalından önce Sarıgül, dışında pazarlanan iki aktör vardı. Kemal Kılıçdaroğlu ve Gürsel Tekin.

Bugün Sarıgül dışında pazarlanan bir aktör var, Mehmet Haberal…

Ergenekon''dan gözaltına alındığı gün doktorların ''kıpırdarsa ölecek'' dediği Mehmet Haberal, en enerjik haliyle sahnede ve ''sosyal demokratların'' yeni kurtarıcısı rolünde.

Kılıçdaroğlu''na ''Gandi'' lakabını bulan medyamız, Haberal''a lakap bulmakta zorlanmayacaktır.

Cumhurbaşkanlığı adayı veya bir başka koltuğa adaylık… Haberal yeni bir siyasi figür olarak karşımızdadır.

Mustafa Balbay içeride kalırken, Mehmet Haberal''ın tahliyesi de daima bu ''siyasi planlama''yla birlikte anılacaktır.

***

CHP etrafındaki siyasi hareketliliğe paralel giden kriminal paralellik de dikkat çekici.

Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Tunceli Milletvekili Kamer Genç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Antalya İl Başkanı Devrim Kök''ün evine hırsız girdi.

15 CHP''li vekilin fişlendiği iddiası ortalıkta dolaşıyor. Ciddi istihbarat bilgileri içermeyen ve ''google'' kaynaklı gibi duran fişlemelerle birileri birilerine mesaj veriyor olmalı.

***

Dikkat ettiniz mi bütün bu denklemde Gürsel Tekin yok.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığını Sarıgül''e kaptırdığı kesin olan Tekin, İstanbul''daki bazı ilçe belediyelerinin adaylarını belirlemekle yetinecek artık. İçindeki CHP Genel Başkanlığı tutkusunu da bir sonraki bahara saklar…

Kılıçdaroğlu''nun ise koltuğunu korumak için yapabilecekleri, İstanbul adayı yaparak Sarıgül tehlikesini atlatmak, Cumhurbaşkanı adayı yaparak Haberal''dan kurtulmakla sınırlı gibi görünüyor.

En iyi ihtimalle!

11 yıl önce
Deja vu
Tevradî bir mitin Kur’anî bir kıssa ile tashihi
i-Nesli anlaşılmadan siyaset de olmaz, eğitim de…
İç talebe ilişkin öncü göstergeler ilave parasal sıkılaştırmaya işaret ediyor!
Enerjide bağımsız olmak
Târihin doğru yerinde durmak