|
Alanzinho dengeyi bozdu!

Trabzonspor''da son iki maçın rahatlığı yoktu dün gece... Başta Yattara olmak üzere Gökhan Ünal, Selçuk ve Colman daha önce yapmadıkları hareketlerle bir şeyleri kanıtlamak ister gibiydiler!!! Halbuki Yattara bu ülkeye gelmiş en klas ve en fantastik birkaç oyuncudan biriydi. İspatlayacak hiçbir şeyi olmaması gerekirdi... Ama, sanıyorum yedek kulübesindeki Alanzinho bir çok futbolcuyu tedirgin ediyordu! Ve bordo-mavili ekip tüm kamuoyunun görüşüne göre en rahat kazanabileceği Ankaragücü maçının ilk yarısında oldukça zorlandı. Nedeni hafif sakatlığı yüzünden riske edilmeyen Serkan Balcı değildi elbet... Konuk ekip düşme korkusunu tüm ağırlığı ile hissederken maça da oldukça asıldı. Zaman zaman pozisyon da buldu.

Serkan''ın yerine forma bulan Tayfun Gökhan ve Umut''tan sonra 4''üncü golü ile takımın en çok gol atan 3''üncü futbolcusu olurken, forvet elemanlarının yapamadığını da yapıyordu. 4-3-3 gibi oynayan Trabzonspor''da orta alan zaman zaman gedikler verdi. Sylva, Song ve Egemen direnirken, Cale''nin yardımcısı olmayınca önü de yol geçen hanına döndü.

Trabzonspor''un erken bulduğu gol bile bordo-maili ekibi rahatlatmadı. İlk yarıda akıllarda kalan iki pozisyon ardı. Birinde konuk Ankaragücü''den De Nigris cezasına girerken düştü! Ankarasporlular “Düşürüldü” iddiasıydaydılar. Ama Selçuk''un müdahalesi varsa da, tribünden pek seçilmedi. Ardından bu defa Gökhan Ünal, Santos De Souza''ya takıldı. Ama hakem buna da “devam” dedi.

İkinci yarı ilk yarının kopyası gibiydi. Galip oynamasına rağmen Trabzonspor daha telaşlı, Ankargücü ise ne yaptığını daha çok bilen takımlardı. Ve hemen her maçta takımı ateşleyen taraftar da belki bu sezon ilk kez homurdanıyordu. Trabzonspor sanki sezonun ilk yarısındaki kazanan ama, tat vermeyen havayla bürünmüştü. Bu hengamede Yattara''nın dışarı alınıp Alanzihno''nun oyuna sokulması yanlıştı. Çünkü Trabzonspor''da topu rakip kaleye götüren başka oyuncu yoktu. Nitekim maçın en kritik anında konuk ekip “beklenen golü” atınca Trabzonspor “Dimyata pirince giderken nerediyse evdeki bulgurdan da oluyordu. Ama mut''un golü ile “mucize bir geri dönüş” yaparak yoluna devam etmeyi başardı. Yine de belli ki şimdilik kaydı ile Alanzinho''nun alınması takımdaki dengeleri de bozdu.

15 yıl önce
Alanzinho dengeyi bozdu!
Kara dinlilerle milletin savaşı
İsmailağa buluşması
Nezahet, Zarafet ve Nezaket...
İmalat PMI, kredi kartı harcamaları ve Fed
Kim bu çılgın tüketiciler