|
Barış Memiş ve Pato

Dünyanın en ünlü kulüplerinden Milan, Brezilyalı genç oyuncu 18 yaşındaki Aleksandr Pato''yu tam 20 milyon dolara transfer etti ve geçen hafta sonu ilk lig maçında da oynattı! Brezilyanın İnternational kulübünden alınan genç oyuncu, Kaka, Ronaldo gibi dünyanın en iyi futbolcuları ile yan yana oynadı. Ve başarılı da oldu. Pato''nun kısa geçmişi de hayli parlak...

Öte yandan Trabzonspor da Ersun Yanal''la birlikte Barış Memiş diye genç bir yeteneği sahaya sürdü. Elbette Barış''ı Yanal keşfetmedi. Ama, cesaretle önemli maçlarda oynatmaya başladı. Barış''ın da geçmişi başarılarla dolu. Genç milli takımlarda defalarca oynadı. Çok önemli maçlarda goller attı. Şu an yine 19 yaş altı milli takımına çağrıldı.

Benim anlamakta zorlandığım durum şu: Koskoca Milan takımı, 18 yaşında bir oyuncuyu inanılmaz rakamlarla transfer ediyor ve ilk maçta yer veriyor ama, Trabzonspor yıllarca elinin altında olan aynı türdeki oyuncu veya oyuncuları “Hazır değil, ezilir...” gerekçesiyle oynatmıyor. Pato''nun bir tam maçını izledim. Gerçekten yetenekli bir oyuncu... Ama Barış''ı uzun zamandır izliyorum. İnanın bence Barış Memiş''in artıları Pato''dan fazla... Pato, santrfor oynuyor. Barış ise kanat oyucusu ama, her iki kanadı da çok rahatça kullanıyor. Üstelik orta saha özelliği var. Top hakimiyetlerinde yine bana göre hiçbir fark yok. İkisi de cesur.

Pato''nun avantajı Milan gibi dünya takımında Ronaldo, Kaka gibi çoğu top cambazı olan yıldızlarla oynaması... Barış ise ne yazık ki çoğu zaman “kazma kürek” takımı ile oynuyor. Ne olursa olsun Barış Memiş gençlere güvenmemiz gerektiğini gösterdi. İstikbal geçlerdedir.

İşin özü: Trabzonspor Fatih Tekke ve Gökdeniz''den sonra büyük bir yıldız adayı yakaladı. Umarım onu çarçabuk tüketmez. Umarım, Barış gibi Kadir ve diğerleri de şans bulur. Ve yine umarım, Barış Memiş genç yaşında yakaladığı bu şansı iyi değerlendirir. Hem Trabzonspor''a, hem kendine, hem ailesine, hem de milli takımlara hizmet eder.

Barış için bundan sonra en büyük sorun, sürekli gözler önünde oluşudur. Her adımı takip edilecek, her yaptığı göze batacaktır. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak onun için... Kendisinden de çok şeyler beklenecek. Belki yapamayacağı şeyler bile!!! Artık başta ailesi ve Trabzonspor Barış''a çok daha dikkatli yaklaşmalı ve davranmalıdır. Kısa sürede kazanılan şöhret, onu kullanmayı bilmeyenler için felaket de olabilir. Artık tribünler de ona destek vermeli... Çünkü ne olursa olsun o, henüz bir çocuk! Ama geleceği çok parlak olan bir çocuk...

Sevgili Barış Memiş! Trabzonspor''a çok kötü bir durumda katıldın. Hangi “ahval ve şeraitte” olursa olsun spor ve futbol camiasına, daha doğrusu aramıza hoş geldin! Bundan sonra artık her şey senin beyninde ve ayaklarında olacak...

Gökdeniz''e de Barış Memiş konusunda önemli görevler düşüyor. Gökdeniz''in, Barış''ı biraz daha özgür oynamaya teşvik etmesi gerekir diye düşünüyorum. Sonuçta bunun, her ikisine de, Trabzonspor''a da faydası olacaktır!

Sonuçta Trabzonspor bir sezonu kaybetti ama, Barış Memiş''i kazandı... Belki başkalarını da kazanacak...

16 yıl önce
Barış Memiş ve Pato
Yenildiler
Kara dinlilerle milletin savaşı
Siyasette yumuşama: Mümkün mü?
Genç kimdir?
Başkan Erdoğan soykırım davasının müdahili olarak ABD’ye gidecek mi?