|
Bir maçtan öte

Bir maçtan öte anlam taşıyan Trabzonspor - Fenerbahçe karşılaşması beklenenin! aksine son derece centilmen ve sakin başladı. İlk başlarda ortamı germek isteyen dış mihraklara! sahadaki 22 oyuncu da papuç bırakmadı. Öyle ki ilk 30 dakika içinde toplam faul sayısı sadece 4''tü. Fenerbahçe''de Emre Belezoğlu''na karşılık Trabzonspor''da da orta sahanın vazgeçilmez oyuncusu Zokora''nın olmayışı büyük handikaptı.

Maça Trabzonspor daha pozitif başladı. Sürekli arayışları vardı bordo mavili ekibin ve sağ kanadı da olumlu kullandı. Orta alanda neredeyse tüm toplar Colman''da toplandı ve Alanzinho da santrfor arkası olarak destek olmaya çalıştı. Ancak her zaman olduğu gibi yine son vuruşlarda etkisizdi Trabzonspor... Savunmayı hayli önde kuran Trabzonspor 20''dakikadan sonra gedikler vermeye başladı. Arkaya atılan her top tehlikeli oldu. Birinde Alex''in topu direkten döndü. Sonra "34''üncü dakika aptalları" çıktı sahneye!!! Önce kabul edilebilir bir protesto ile beyaz atletlerini attılar sahaya... Sonra da ne bulurlarsa... Ve Trabzonspor''un tüm sihri o anda kayboldu.

Buna bir de "Fırat Aydınus icadı" bir gol eklenince Trabzonspor''un gardı düştü. Mehmet Topuz''un pasında Sow ofsayt pozisyonundaydı ve topa da hamle yaptı. Yan hakem de haklı olarak bayrak kaldırdı. Ancak arkadan gelen Christian golü atınca Fırat Aydınus ofsaytı değil, golü verdi!

İkinci yarıya Trabzonspor Halil ve Cech ile başladı. Bu değişiklik işe yaradı ama golü Fenerbahçe savunmasının basit bir hatası getirdi. Ve Bekir''in kaptırdığı topu Alanzinho, Henrique''ye o da Burak''a aktarınca golcü oyuncu zor pozisyonda olmasına rağmen "ölü yaprak" vuruşu ile eşitliği sağladı. Sonrası ise kıyamet... Trabzonspor inanılmaz gol fırsatları kaçırdı. Keza 2 topu direkten dönen Fenerbahçe de...

Trabzonspor açısından maçın yitirilme noktasına gelişinin en büyük nedeni taraftarları idi!!! İyi giden takıma çomak soktular. Ne zaman Trabzonspor golü buldu taraftar da o zaman coştu! Şenol Güneş denenmiş bir kadro ile çıktı sahaya... Ama Aykut buna ayak uyduramadı. İkinci yarıda yerindeki değişikler denge ve puan getiren faktör oldu. Aykut Kocaman da oyuna Stoch''un yerine Caner''le başlayarak doğru bir tercih yaptığını gösterdi. Oyunu tutup Stoch''u düşünmüş olmalı... Ve isteğinden de fazlasını alıyordu neredeyse... Buna da Caner''in sarı kartı engel oldu!

12 years ago
Bir maçtan öte
Siyasette yumuşama: Mümkün mü?
Genç kimdir?
Başkan Erdoğan soykırım davasının müdahili olarak ABD’ye gidecek mi?
Özgürlüğün otoriterliği karşısında Filistin taraftarı öğrenciler
Gazze ışığında üniversitenin misyonu