|
Skandal, linç ve ne olacak şimdi?

Futbol Federasyonu yaklaşık 2 ay sonra Trabzonspor-Sivasspor maçını karara bağladı!!! Malumun ilanı... Yine bir maça saatler kala...Sonuçta Türk futbolunu yönettiğini sananların git gelleri arasında Trabzonspor resmen linç edildi. Federasyon, Tahkim Kurulu, yazılı ve görsel medyanın anlı şanlı ulemaları, yetmedi; bizzat Trabzon''un içinden çıkıp Trabzonspor''u savunur gibi yapanların ortak kararı ile... İşin yanisi, Trabzonspor hükmen mağlup edildi. Şimdi herkes rahattır! Trabzonspor antipatik olmaktan kurtulmuştur! Bu bir skandaldır. Niye mi? Şundan:

İki hafta “çuvaldaki mızrak”tan söz etmiştik. Evet, çuvaldaki mızrak çok zaman geçmeden bütün ihtişamı ile ortaya çıkıverdi. Birilerinin gözüne girmek için değil herhalde! Gerçekleri bütün iki yüzlülerin yüzüne vurmak için! Ülkemizde diğer alanları bilmem ama, spor ve de futbolda ne kadar iki yüzlü, yalaka, yağcı, bilgisiz, cahil, art niyetli, kasıtlı guruh varmış meğer! Neden mi?

Şampiyonlar Ligi''nde Celtic-Milan maçının uzatma dakikaları oynanıyor. Celtic bir gol bulup 2-1 öne geçiyor. Maçın bitimine saniyeler kala tribünden bir Celtic''li sahaya atlıyor. Güvenliği yarıp geçiyor ve Milan kalecisi Dida''ya bir şamar atıyor! Dida önce kaleciye kovalıyor. Ama yakalayamayacağını anlayınca kendini yere atıyor. Derken maçın FİFA kokartlı “cahil, bilgisiz, yetersiz” hakemi Alman Mercus Merk kaleci değişikliği istiyor, Dida''nın yerine Kalac giriyor ve bir dakika sonra da maçı tamamlıyor! Yani Celtic maçı kazanıyor.

Bu olay sizlere bir şeyler hatırlattı mı acaba? Evet, evet bu sahneleri hatırlıyoruz... 12 Ağustos''ta oynanan Trabzonspor-Sivasspor maçından hatırlıyoruz! Ama arada bir fark var. Trabzon''da maç Bülent Demirlek tarafından 30 saniye kala tatil edilmişti. Şimdi acaba hangisi doğru? Dünyaca ünlü Marcus Merk''in kararı mı Bülent Demirlek''inki mi? Ya da şöyle soralım: Medyada Trabzonspor''u asıp kesenler acaba bu olaydan bir ders aldılar mı? Federasyon, Tahkim Kurulu, Sivasspor, Mecnun Odyakmaz, Bülent Uygun! Ha ne dersiniz? Vicdanız rahat etti mi? Trabzonspor antipatik olmaktan kurtuldu sayenizde, gözünüz aydın!

Bülent Demirlek mi? Bu hafta Birinci Lig''de maç almış... Gelecek hafta da Süper Lig''de maç alır mutlaka! Galatasaray-Fenerbahçe maçını 3 kez durdurup sonunda bitirmeyi başaran! ama, Trabzon-Sivas maçında son 30 saniyelik süreyi tamamlayamayan bir hakeme düdük bıraktırılacak değil ya!

Bu arada Kasımpaşa-Trabzonspor maçı varmış galiba... Böyle bir ortamda maçın ne önemi var! İlk yarıda daha pozitif oynayan ve gol pozisyonu üreten bir Trabzonspor izledik. Takım daha arzulu, daha istekliydi. Ama, Trabzonspor çok yavaş oynuyor. Orta saha sürekli yan pas yapıyor. Böyle olunca da takım kontratak yapamıyor. Trabzonspor ayrıca kenarları da kullanamıyor. Bu arada Umut müsait iki pozisyonda etkisiz kaldı. Yattara da eskisi gibi değildi. Ceyhun çıktıktan sonra Kasımpaşa daha etkili olmaya başladı. Son dakikalardaki Çağdaş değişikliği enteresandı! Çünkü stoper olan Çağdaş santrfor oynuyordu!

Sonuçta Trabzonspor, İstanbul''da büyük seyirci desteğine rağmen umduğunu bulamadan sahadan ayrıldı. Hakem Bülent Yıldırım ise bu ligin en iyilerinden ama, dün gece çok fazla gereksiz düdük çaldı.

17 yıl önce
Skandal, linç ve ne olacak şimdi?
Neden Şimdi?
Tevhid risalesi yazan Milli Eğitim Bakanı
Bir Başka Mesele: Kadın ve erkeğin ince ayarları bozuldu
Omelas’ı bırakıp gitmeyenler..
Tek bir zamana/ tarihsizliğe hapsedilmeye başkaldıran adam: Kadir Mısıroğlu