|
Süper saçma"lig"!

Türk Futbolu''nda 3 Temmuz 2011 tarihinde başlayan, ancak şuana kadar tam bir fiyasko olan "temizlenme hareketi"ni gölgelemek için uygulamaya konulduğundan ciddi şekilde şüphelendiğim Spor Toto Süper Final, bana göre tam bir Saçma Final''e, daha doğrusu "Saçma bir lige" dönüştürüldü. Yaklaşık 50 yıl futbolun içindeyim ve değil bir lig; amatör maç bile beni heyecanlandırır. Ancak; nedense normal lig süresinin bitiminden sonra o kadar reklam yapılmasına rağmen Süper Final "saçmalığı" kılımı bile kıpırdatmadı!!! Ne bir heyecan, ne bir zevk kırıntısı duydum. Çevremdekilerde de aynı hisleri gördüm.

Böyle bir duygularla başladım Fenerbahçe – Trabzonspor maçını izlemeye... İzlerken de "Bu maç niye oynanıyor?" sorusunu çokça sordum ama bunun cevabı yoktu. Çünkü kimse bilmiyordu veya biliyordu da bizleri kandırıyordu!

Fenerbahçe klasik uyutma taktiği ile başladı maça... Orta sahada çok fazla top kaybetse de sürekli ayağa paslarla topa daha çok sahip olan takımdı. Trabzonspor''da Volkan''ın son andaki sakatlığı sıkıntı yarattı. Bunun yanı sıra henüz sakatlık travmasından kurtulamayan Olcan da bir türlü oyuna ısınamadı. Alanzinho''nun varlığı ile yokluğu belli değildi. Böyle olunca ve Burak''a da top atılamayınca Trabzonsporlu oyuncular, sadece orta alanda kaptıkları toplarla uzaktan şutlarla kaleyi yokladılar. Ama bunlar isabetsizdi. Normal sezonda iki Fenerbahçe maçında da cezası yüzünden oynamayan Zokora''nın varlığı da rakibin orta alan üstünlüğünü engellemedi. Trabzonspor bu kadrosu ve oyun dizilişi ile Şampiyonlar Ligi''ndeki temposunu yakalamak istemiş olabilirdi. Baroni''nin uzaktan attığı gol buna engel oldu.

İkinci yarıda, Olcan''ın yerine Cech oyuna girerken Serkan da orta alana çekildi. Ardından Trabzonspor adına Colman''ın saçmalıklarına şahit olduk. Önce kaptırdığı top Trabzonspor kalesine gol olarak geri döndü. Sonra da aynı vurdumduymazlığa devam etti. Yine de ikinci golü yedikten sonra biraz canlanır gibi oldu bordo mavili ekip... Bu arada Emre Belezoğlu''nun kaptırdığı topla da Serkan Balcı net bir fırsat yakaladı ama topu kaleciye nişanladı.

Sonuçta Trabzonspor hemen hemen hiçbir şey yapamadığı maçta hem ezildi, hem rakibine kuzu kuzu teslim oldu!

Bülent Yıldırım''ın verdiği ilk 4 sarı kart doğru idi. Ama eksikti. Çünkü önce sarı kartı olan Sow''a, sonra da kendisini resmen fırçalayan Emre Belezoğlu''na kart gösteremedi! Sow, Mustafa Yumlu''lu dirsekle "yamulttu" çünkü... Trabzonspor''un UEFA kupalarındaki maçlarında Adrian ve Burak Yılmaz, Sow''un hareketinin daha hafifini yapmalarına rağmen değil sarı direkt kırmızı kart görmüşlerdi!

Maçı Fenerbahçe hak ederek kazandı ama korkarım bu galibiyetin hiçbir anlamı olmayacak!!!

12 yıl önce
Süper saçma"lig"!
Siyasette yumuşama: Mümkün mü?
Genç kimdir?
Başkan Erdoğan soykırım davasının müdahili olarak ABD’ye gidecek mi?
Özgürlüğün otoriterliği karşısında Filistin taraftarı öğrenciler
Gazze ışığında üniversitenin misyonu