|
Üçüncülük avantajı...

Adeta zorla, dayatma ile oynatılan Süper Final bu ise, maçın bitiminden hemen sonra oynanan Barcelona - R. Madrid maçını hangi kategoriye koyacağız? Üstelik iki takım da ikişer maç seyircisiz oynama cezası aldığından maçı sadece kadınlar ve çocuklar izledi... Elbette markayı, yani maçı veya Süper Finali murdar etmek değil amacımız ama, bir gerçeğin altını da çizmek gerek. Denenmemiş, gereksiz bir uygulama... Amacı ise şüphesiz 3 Temmuz''dan sonra yaşananları unutturmak! Maçın en güzel yanı ise tribünleri dolduran yaklaşık 22 bin kadın ve çocuktu... Bir de iki takım oyuncularının birbirlerine karşı olan iyi niyetleri ve kimseyi zora sokmayan davranışları...

Trabzonspor - Beşiktaş maçında söz ediyoruz güya! Lig, kupa ve Avrupa Kupalarında üstelik daraltılmış takvim içinde en çok maç oynayan iki ekibinin mücadelesinin özellikle ilk devresi, saman alevi gibi parlayan bazı dilimleri çıkarsak veteranlar maçı gibiydi... Sanki iki takım da ununu elemiş, eleğini asmış gibiydiler. Temposuz, birbirlerini fazla rahatsız etmeyen iki ekipten topu ayağına alan rakip sahaya geçmekte çok zorlanmadı. Trabzonspor bu konuda biraz daha hızlı ve çalışkandı. Özellikle de konuk ekibin kaptırdığı toplarla Trabzonspor orta alandan rakibine göre biraz daha çabuk çıktı. Volkan bu konuda en çalışkanıydı denebilir. Ayrıca Olcan da ona ayak uydurdu ancak, son vuruşlarda yine etkisizdiler. Bir de Burak''ın yokluğu olunca pas yerine kahramanlığa soyunan oyuncu sayısı fazla oldu. Ama sonuç alınamadı.

İkinci yarıda bunun bir özel maç olmadığını önce Beşiktaş anladı! Önce Tolga''nın hatasından Quaresma, sonra da Fernandes birer net pozisyondan yararlanamadılar. Ardından Rüştü bir ikramda bulundu, bunu da Trabzonspor gole çeviremedi. Ama ev sahibi ekip, bu dakikadan sonra oyuna iyice ağırlık koymaya başladı. Volkan - Henrique değişikliğinin ardından da Zokora''nın başlattığı atak sonucu Halil golü atmakta zorlanmadı.

Sonrasında Beşiktaş beraberliği yakalamak, Trabzonspor ise korumakta ısrar edince oyun kilitlendi. Trabzonspor''da bu sezon 47 resmi maça rağmen hala birbirinin dilinden anlamayan oyuncu sayısı oldukça fazla idi.

Sonuçta Trabzonspor 3 puanla kadın taraftarlarının gönlünü aldı. Ayrıca en kötü ihtimalle 3''üncülük yarışında büyük bir adım da attı. Beşiktaş ise 2012 yılındaki çöküşüne devam ediyor. Hakem için kolay maç oldu. Çünkü, iki takım oyuncuları da son derece fair kuralları içindeydiler. Çok zamandır görmediğimiz bu tablo belki de maçın önüne geçti.

12 yıl önce
Üçüncülük avantajı...
Siyasette yumuşama: Mümkün mü?
Genç kimdir?
Başkan Erdoğan soykırım davasının müdahili olarak ABD’ye gidecek mi?
Özgürlüğün otoriterliği karşısında Filistin taraftarı öğrenciler
Gazze ışığında üniversitenin misyonu