|
Yattara yoksa...

Trabzonspor dünyanın futbolcusunu transfer etti. Yani transferde kesinlikle şampiyon oldu! Ama onca transfere rağmen hala bütün beklentiler Yattara''ya bağlı... Yani Yattara varsa Trabzonspor var, Yattara yoksa Trabzonspor da yok! O zaman bunca transfere ne gerek vardı? Hele Yattara''nın yerinde Serkan''ın oynatılması Ersun Yanal''ın futbol anlayışı ile ne kadar örtüşüyor acaba? Yattara yoksa Serkan mı olmalı, Barış Memiş mi?

Henüz sezonun başı... Sözde iki büyük ve ne olursa olsun 3 ihtimalli bir maç... Takımlar henüz tam kıvamında değil... Gerçi Beşiktaş biraz daha oturmuş. Ne de olsa UEFA''da 4 maç oynadı. Ayrıca Sivok ve Zapotocny bu halleriyle İbrahim Toraman ve Gökhan Zan''dan daha iyi görüntü çizdiler. Orta alanda Delgado ile Uğur İnceman daha ince işler yapıyorlar.

Ya ev sahibi ve kağıt üstünde maçın favorisi Trabzonspor? İlk 45 dakikayı boşa harcadı. Orta alanda Colman dışında top atacak oyuncu yok. Birbirinin kopyası Hüseyin, Selçuk ve Serkan sadece top ve rakibi kovalıyorlar. İleride Umut ile Gökhan inanılmaz kopuk... Hele Gökhan! Hani iki sezon önceki gol kralı Gökhan? İlk yarıda yakaladığı tek topu bekletmeden şutlasa belki bu cılız futbola renk katacak. Ama ilk yarıda oyunu ile sanki vücudun kabul etmediği bir organ gibi...Trabzonspor''da ayakta kalan yine Song... Biraz Colman, biraz Egemen...

İkinci yarıda Trabzonspor biraz kıpırdandı ve maçı Beşiktaş''ın üzerine yıktı. Gol için hemen her şeyi yaptı ama, gol atmakta zorlandı. Özellikle Serkan''ın sağ kanattan atakları etkiliydi. Ancak sağlı sollu geliştirdiği ataklardan Serkan, Colman ve Gökhan''la sonuç alamadı. Barış''ın oyuna girmesi Trabzon açısından pek verimli olmadı. Beşiktaş ise Bobo''nun yerine Nobre''yi alarak beraberliğe razı olduğunu gösterdi. Trabzonspor''da Song, Egemen, Colman, Hüseyin, Cale biraz daha öne çıkan oyuncular oldular. Beşiktaş''ta Sivok, Zapatocny, Delgado ve Sardar Özkan sivrilen oyunculardı. Hakem Halis Özkahya ilk yarıda Cisse''nin yaptığı iki tabana sadece faul vermekle yetindi.

16 yıl önce
Yattara yoksa...
Bereket
Azınlığın zenginliği ile 1 Mayıs'ın yoksulluğu
Tadımlık hile
Öğrenci hareketleri: İsrail’e karşı ama düzene karşı mı?
Netanyahu’ya tutuklama tehdidi ve Amerika’nın uluslararası itibarı