|
All-Star ve demek ki oluyormuş!

Binlerce kelimelik, gerçek hikayeleri ve öyküleri minicik satırlara sığdırmanın dayanılmaz ağırlığı içindeyim! Lütfen beni dinleyin; bunları ancak yaşayanlar bilir. Yıllar önce İstanbul-Kayseri ve Ankara-Kayseri gidiş geliş THY uçakları yolcular yeterli olmadığı için seferleri iptal etmeye kalktı. Ancak Kayserili iş adamları hemen devreye girdi. “Boş koltukların paralarını biz veririz” diyerek, THY ile anlaşmaya vararak, uçuşlara devam edildi. Demek ki, oluyormuş!

“Kayseri''den uçak seferlerinin iptali bizim yüz karamızdır” diyerek şehirlerine sahip çıkan elleri sıkılası, yanakları öpülesi iş adamları son iki senede büyük bir çaba ile; muhteşem futbol ve basketbol tesisleri yaptılar. Hem de çiçek gibi. Bakmaya kıyamazsın. Salonda ilk ve tek muhteşem organizasyon ile Türkiye''nin beğenisine sunulan salon; NBA takımı tesisleri ayarında. Harika, seyrederken içim geçti. Demek ki oluyormuş!

Şimdi son söz! Basketbol bir kültür, bir aşk. Basketbol ilk ve ortaöğretimde, üniversitede sevilmez ve sadece futbol ile yıkanan beyinler nedeniyle hep “pas geçilen basketbol” Kayseri''de de umursanmaz! Kayserili iş adamının hep uzağında kalması içimi acıtıyor! Diğer şehirlerdeki gibi.

İşte muhteşem bir ALL-STAR organizasyonu ile tanışan, salon, seyirci ve salona gelmeyen Kayserili iş adamları. İnanıyorum ki, televizyonlarını açıp ALL-STAR''ın Kayseri''de olmasını bile umursamaz! Dedim ya bu apayrı bir kültür. Ve biz, ben kocaman ülkemin basketbol adına cüce temsilcileri olarak değirmenlerle savaşıyoruz! Her şey çok güzel. Ama esas olan bu güzelliğin sahibi olan tesis, organizasyon sonrası “Yalnız salon” yaşamı paylaşmaya devam edecek! Ta ki, Dünya Şampiyonası''na kadar!

Antalya Belediye Başkanı Mustafa hoca; acaba bu görüntüleri izledikten sonra biraz mahçup, biraz üzüntü duyup, yüreği sızlamış mıdır? Tahmin etmiyorum ya! Sayın Cumhur Başkanı bu tesisler için çok destek verdi. Bu büyük organizasyonda keşke salonda olsaydı. “Demek ki, oluyormuş.”

Sıra bu salonda Kayseri''ye layık basketbol takımında… All-STAR''da emeği geçen herkesin eline sağlık.

Tek kelime ile muhteşem oldu.

14 yıl önce
All-Star ve demek ki oluyormuş!
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı
Genişletilmiş teröristan projesi böyle çöktü
İsrail’le ticaret ve Deutsche Welle