|
Basketbolda dalya yaşamak
Mirsad: İyi basketbolcu oldun ama bazı şeylerini asla değiştirmedin! Bir; Türkçeni, İki; Egoizmini! Her top senin olacak diye takım ve koçla mukavelen mi var? Savunmada iyi değilsin, ayakların çabukluğunu kaybetmiş! Tüm hava topları senin olsun istiyorsun. Uzunlara içeri bir kere pas vermedin, vermemekte direniyorsun. Senin yüzünden kötü oynuyor gözüküyorlar. 10 SAYI-10 RİB 1
ASİST 1 TOP KAYBI YETERLİ DEĞİL!

Ukic bir kez daha "Beni almakta çok geç kaldığınızı hatırlatıyorum" dedi. İlk çeyreğe maç skoru sıkıştırdı! "13" Giriçek ishal, misal ama Fatih''in üzerinden DALYA''ya yakışır smacı ağzımızı açık bıraktı. Smacı vurdu tuvalete koştu bir daha saha içini göremedi! İkinci çeyrek iki takım da alan savunmansa sığındı! 1-13 üçlük G.Saray''a hiç yakışmadı. Bin kere yazdım. Başkan Adnan Polat. Sezon başı kriz olaylar nedeniyle "Bu takım küme düşmez" dedi. Ve "Sayın başkan bu takım küme düşmez ama Galatasaray oyuncu takviyesi yapmazsa önemle maçları kaybeder" diye bas bas bağırdım. 100. Maç yani DALYA maçını kaybetmek içinizi acıtmaz mı? Görüyorsunuz. Ne kadro yeterli sayıda, ne oyuncuların böyle maçların zorluklarının üstesinden gelecek rotasyona sahip!

3. çeyrekte Ömer Onan adı İpekçi''yi inletti. Sarı-Kırmızılı renkleri taşıyan Washington, Wilkınson, Rancik, her yerde var gücü ile direndiler. Son dakikalarda, çok sıkıştırdılar ancak 6-24 üçlük yüzdesi çok düşüktü.

Son sözler koçlara; Tanjevic, Avrupa Kupası sonrası takımına daha çok sahip çıkıp, düzenini iyice kurduğu iyice belli oluyor. Ukic''in de gelişi ile çok disiplinli ve kazanan bir basketbol oynamaya başladılar. Bence bu maçın MVP si tartışmasız Ukic''ti. Bu çok büyük bir gelişme. 43 yıl sonra Türkiye Kupası, sonra 100. DALYA anlamlı maçı kazanmaları camia için çok önemli bir başarı. Cem Akdağ için ise sadece elindeki, malzemeyi en iyi şekilde kullandığını görüyoruz. Çok iyi bir Koç ve eğer oyuncu takviyesi bulabilse kendilerini play-off''ta iddialı bulabilirler. Çok keyifli ve olaysız bir maç yaşadığımız için çok mutluyum.

14 yıl önce
Basketbolda dalya yaşamak
Mülâhaza etmek
Siyasetçileri bürokratlara kurban etmek
Musallada bir sosyolog daha… Vehbi Başer’in ardından
Taşkent’in öbür yüzü
‘Korkuluk’…