|
Çok önemli 3 konu
İlk Önce Beşiktaş

Basketbolun Türkiye''de en önemli temsilcilerinden Beşiktaş''ta kazan kaynıyor! Kaynaması yetmiyor, her an ateşe odun atılıyor!

Başkan Yıldırım Demirören: Tüm ülkemizde spor severlerin beklediği basın toplantısında sadece futbol konuştu. Uğranılan haksızlıklardan dem vurdu. Satır aralarından seçtiğim birkaç cümle var ki, çok önemliydi.

Değerlerimize sahip çıkacağız: Futbolun başrolde olduğu Siyah-Beyazlılarda yaşananlar zaten uzmanlarca didik didik ediliyor! Benim konum basketbol ve basketbolda uzun senelerdir yaşanan, ancak bu sene doruğa çıkan kaos! Ben bunları yazarken büyük bir ihtimalle iyi bir oyuncu daha yuvadan uçmak üzere! Oysa iki gün önce cezalı olan, iki yabancı ve Coach''tan yoksun çıktıkları derbi maçında Galatasaray''ı yenerek inanılmaz galibiyete imza attılar. Oyuncuların tarihe geçecek mücadelesinin ardından, maddi konularda ne yazık ki, değişen bir şeyin olmaması, kaosun iyice büyümesinden başka bir işe yaramadı. Yabancı oyuncuların hala ikişer, yerli oyuncuların üçer aylık alacakları içerde duruyor.

Galibiyetin tadına varmak yerine, Maccabi''den teklif alan Chatman''ın acil olarak gitme isteği kulüpte bomba tesiri yaptı! Chatman''ın anlaşması ayda 50 bin dolar. Yönetim parasını vermek istemesine rağmen, Chatman gitmekte kararlı. İstemeyen bir oyuncuyu takımda nasıl tutarsınız? Bilemiyorum!

Sayın Başkan Demirören: Basın toplantısında, söylediğiniz gibi, Değerlerinize lütfen sahip çıkınız. Bu çocuklar ve onları yöneten, idari ve teknik ekip, Beşiktaş''ı mükemmel temsil ediyor. Onlara sorunlardan arınmış, sadece basketbolu düşünme ortamı yaratınız. Yine söylediğiniz gibi, onların arkasında durmanız gerekli.

G.Saray''da kan değişimi

Her sene yeni bir takım, yepyeni yabancı oyuncular, formalarını, taraftarlarını, havalarını bile tam anlamı ile tanımaya fırsat bulamadan tamamlanan sezonlar! Bu sene nihayet buram buram basketbol kokan oyuncular ile çok iyi bir takım kuruldu diye düşünüyorum. Yerli ve yabancı oyuncular ile Galatasaray şampiyonluğun en önemli adaylarından biri.

Yaptığım televizyon ve radyo programlarımız da, ne yazık ki, Coach Murat Özyer bir türlü istediğini sergileyemedi. Ne yazık ki, bir türlü huzurlu ortamı bulamadı. Sonunda, Cim-Bom ve Özyer yollarını ayırdı. Orhun Ene adı geçti. Ancak Radyo Spor''da yaptığımız programda konuğumuz olan Orhun: “Kendisine teklif geldiğini, böyle bir ortamda, prensip olarak kabul etmediğini” söyledi. Bir çok isim üzerinde slalom yaparken, eski arkadaşım, Koray Mincinözlü aradı “Murat evladım gibidir. Yollar kesin ayrıldı. Görevi bana verdiler, Fener maçından başlamak kaydı ile götürmeye devam edeceğim” dedi. Sarı-Kırmızılı yöneticilerin B planı var mı? Bilmem! Ancak şimdi görev Koray''da... Kolay gelsin Koray!

Ancak Avrupa Basketbolunda eski bir söz vardır! Bir Yugo oyuncu, iyidir! İkisi şampiyonluğa oynatır! Üçüncüsü geldi mi, aman dikkat! Yepyeni bir Yugo Coach eşikte bekliyor demektir! Dilerim tarih tekerrürden ibaret olmaz!

Efes Pilsen''de devrim

Bir gün Türk Basketbolu yazılacaksa, satırların bir çoğunda mutlaka Aydın Örs adı bulunacaktır. Geçmiş yılların birinde onunla röportaj yapmıştım. Aydın Efes''te alt yapıda onuncu senesiydi! “Defalarca teklif gelmesine rağmen neden A takıma geçmiyorsun, korkak mısın” demiştim! Sakin sakin karşımda durarak. Her zaman ki gibi özenle seçtiği cümleleri birbiri ardına sıraladı. “Acele eden bir an evvel yukarılara çıkıp A takımı çalıştırmak isteyen ve bol para kazanmak isteyen alt yapı Coach''ları çoğunlukla, hüsrana uğrayabilir. Ancak ben kendi yetiştirdiğim oyuncularımla geleceğim. Merak etme az kaldı” demişti. Sonra Ufuk, Volkan ve diğerleri ile gelip, Efes''i Avrupa''nın zirvesine taşıyarak ülkemizin basketbol ufkunu açtı. Milli Takımı Avrupa ikincisi yaptı. Onun gibi daha alt yapıdan kimse oyuncu yetiştiremedi! Bu böyle biline! O hiç unutulmayacak. Ancak daha işi bitmedi. Kenara köşeye çekilmesi son derece yanlış!

Sezon başında, Beşiktaş ve Galatasaray yönetimleri açık çek verdi. Ancak Aydın hoca nazik bir şekilde red etti. Şimdi, yetiştiği yuvadan bir teklif var. Bu teklifin ilk sahibi Ergin Ataman ve tabii Engin Özerhun. İkisi ile de görüştüm. Düşünüp taşınmışlar ve ilk teklif Ergin''den gelmiş. Herkesin birbirini kıskandığı, kuyusunu kazdığı bir dönemde bu teklif alkışlanır. Fenerbahçe''den başka takımda görev kabul etmeyeceğini açıklayan ve Avrupa''dan da gelen teklifleri kabul etmeyen Örs için yepyeni bir ufuk açıldı.

Aydın Örs''le de D Spor''da ki, canlı programda yaptığımız telefon bağlantısında, yapılan teklifi, açık açık kabul edeceğini söylediği için hem kendisini kutluyor, hem de Efes Pilsen için hayırlı olmasını diliyorum...

Basketbola hoş geldin Aydın Hoca.

15 yıl önce
Çok önemli 3 konu
Kamu tasarrufu
BİT’lere kadrolu işçi alımında acilen tedbir alınması gerekiyor
Tarih bizi çağırıyor ama biz birbirimizle boğuşuyoruz!
İYİ Parti kongresinin kazananı kim
Şule öğretmen ve yeni maarif modeli