|
Derbinin adı tartışmasız Fener

Yorgun günlerin eteklerine yapışmış hırçın duyguları karanlık odalara hapsedip, sakin, durgun öğle sonrası altın gününe giden hanım hanımcık parkelere konuk oldu bizim iki dev! Sözleşmiş gibi durgun, oturduğu sandalyeden kalkmayan yönetim ve oyuncular, aman kimse kızmasın, daralmasın havasındaydılar! Hele Efes Pilsen Rakocevic''in yaptıklarını bir kenara bırakıp, üstüne üstlük ödüllendirip ilk beş ile sahaya sürünce çok şaşırdım!

Bir kere şirazesi bozulan Rako omuzlarındaki, apoletlerin ağırlığı ile "Ben bu muyum?" diye kendini sorgulaması gerekli. Çünkü elleri titreyen, rakibe bire bir savunma yapamayan Rako potaya bakamadan kenara geldi. Bu süre hem kendine, hem takıma kayıp dakikalardı. Kasun çok büyük çıkış içinde. Aslında Kasun''un başının belası bel sakatlığını ben de yeni öğrendim. En azından çok gayretli, bildiğini sahaya yansıtınca, Kasun çok baba kalıyor sahada. Tutmak mesele. Thornton ve Kaya biraz caba sarf ederken, Efes Maccabi yenilgisinin psikolojik sıkıntısını atamamış gözüktü.

Fener cephesinde: Ukic ve Ömer Onan bu maçı çok istiyor gözüktü. Efes ilk yarı 17 ribaunt, 7 asist, üçlük yüzdesinde %16.6''yı geçemezken Fener 22 ribaunt, 7 asist 4 top kaybı üçlük yüzdesi ise %42.1''e ulaştırdı. Tosun tosun oynanan ilk yarıda, herkes birbirini üzmeden, dürtmeden, didişmeden koşuşturmaya dikkat etti! Nachbar fazla kontenjana takıldı! Ömer Aşık Fener''de pek aranmaz oldu!

Basketbol takımı ile barışan ve salonu dolduran seyirci basketbolu yaşadıkça, çalınan düdüklere tam tamına sahip çıkıp yerinde müdahale edince. "İşte basketbol bilen seyirci" dedim. 42-31 ilk yarı Fener yürüyerek maçı aldı götürdü. İkinci yarı "Dağ fare" yerine, heyecan doğursun diye beklemeye başladık.

Efes Kasun''dan oynadıkça sayı kazandı. Kaya yaşadığı güzel günleri aratır oldu! Rako son periyotta, maçın kahramanlığına soyunsa da, başarılı olamadı. Durgun geçen maç, son çeyrekte inanılmaz bir tempoya yükseldi. Seyrettiğimiz mücadele ve basket heyecan ve keyif vermeye başladı.

Ömer Onan attığı 20 sayı dışında "Kanarya''nın timsah" hali gibiydi. Rakibe aman vermedi. Ukic takımını inanılmaz rahatlattı. Maestro gibi yönetiyor. Attı 10 sayı ekmek kadayıfının kaymağı.

Preldzic kariyerinin en iyi oyununu oynadı ve 16 sayı ile süsledi. Greer nokta atışlarla noktayı koyulaştırdı! 41 ribaund, % 43 üçlük 14 asist Fenerbahçe Ülker''in süsü olurken, Efes şutörler diyarında 3/20 üçlük yüzdesi ile yenilgiyi sonuna kadar hak etti. 79-60

14 yıl önce
Derbinin adı tartışmasız Fener
ABD sıkıştı: Gülen’in yerine onu versek olmaz mı?
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir